Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... εφιάλτης της ΕΠΟ λόγω Κλάτενμπεργκ

Ο... εφιάλτης της ΕΠΟ λόγω Κλάτενμπεργκ
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 - 22:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το πλάνο της δημιουργίας της επαγγελματικής διαιτησίας είναι ο... εφιάλτης της ΕΠΟ. Στο Πάρκο Γουδή τρέμουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έχασαν τον ύπνο τους, περιττό δε να αναφέρουμε ότι είναι αντίθετοι. Μάλιστα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι θα κάνουν τα πάντα για να μπλοκάρουν τα σχέδια του Κλάτενμπεργκ, με το δικό τους σχέδιο να είναι η απομάκρυνση του Άγγλου που όμως έχει «ασπίδα» τις FIFA, UEFA και μιλάει μόνο με τους αξιωματούχους της για θέματα ΚΕΔ και διαιτησίας. Αρα, η ΕΠΟ δεν έχει καμία τύχη σε αυτό το... σενάριο, σε αντίθεση με το ότι θα υλοποιηθεί αυτό της επαγγελματικής διαιτησίας.

Καθόλου τυχαίο, επειδή η ΕΠΟ δεν την θέλει, ότι ο Κλάτενμπεργκ ζήτησε τη βοήθεια του Αυγενάκη για την δημιουργία της επαγγελματικής διαιτησίας. «Έχει συσταθεί ομάδα εργασίας που εξετάζει πλαίσιο δημιουργίας επαγγελματικής διαιτησίας στο ποδόσφαιρό μας, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ», έγραψε ο Αυγενάκης σε σχόλιό του σε ιστοσελίδα, με θέμα τις αλλαγές που θα φέρει στο ελληνικό αθλητισμό το έτος 2022.

Μετά την προαναφερόμενη αποκάλυψη του Αυγενάκη στο Πάρκο Γουδή έχασαν τον ύπνο τους. Ξέρουν ότι η δημιουργία της επαγγελματικής διαιτησίας, με πίνακα που θα αποκαλείται «ελίτ ρέφερι» και θα στελεχώνεται από 15-16 διαιτητές, θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα ανεξαρτησίας. Ο πίνακας θα είναι κλειστός, όσοι θα επιλεγούν θα υπογράψουν τριετές συμβόλαιο, με υψηλές αποδοχές (40-60.000 ευρώ) και παράλληλα οι Ενώσεις μπαίνουν στην... κατάψυξη, ας μην ξεχνάμε ότι αρκετοί παράγοντές τους έχουν κατηγορηθεί για την τωρινή κατάντια της.

Η επαγγελματική διαιτησία θα είναι αρχή για να... ξηλωθεί το πουλόβερ, όμως το καθοριστικό χτύπημα θα είναι η ένταξή της στη Super League και η οριστική αποκόλλησή της από την ΕΠΟ, μακριά από την «ομπρέλα» της. Ηδη, ο Κλάτενμπεργκ έχει ερωτηθεί και δεν έχει αντίρρηση.

Να μην ξεχνάμε ότι ήδη η ΕΠΟ έχει χάσει δικαιώματα στη διαιτησία, μετά από παρεμβάσεις των FIFA, UEFA. Πιο συγκεκριμένα η ομοσπονδία: 1) Δεν έχει λόγο στην επιλογή αρχιδιαιτητή και των μελών της ΚΕΔ, είναι δε χαρακτηριστικό ότι δεν είχε λόγο τόσο στην επιλογή των ξένων που θα έχουν την ευθύνη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Κλάτενμπεργκ, Κόλινς, Μπένετ, Καπέλα) όσο και για την ΚΕΔ της Γ' Εθνικής και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (Μάνταλος, Νικολακόπουλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου), 2) Δεν έχει καμία ανάμειξη στον κανονισμό διαιτησίας, 3) Για τους πίνακες διαιτητών απλά ενημερώνεται και δεν μπορεί να παρέμβει, 4) Δεν θέλει ξένους διαιτητές, όμως οι FIFA, UEFA επέβαλαν τον κανονισμό.

Διαβάστε επίσης