Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντέρμπι: Τι «παίζει» με το ενδεχόμενο τριάδας στην άμυνα

Ντέρμπι: Τι «παίζει» με το ενδεχόμενο τριάδας στην άμυνα
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 14:31

Η έλλειψη πολλών παικτών στην επίθεση, ειδικά στη μεσοεπιθετική γραμμή, αναγκάζει τον Πέδρο Μαρτίνς να σκεφτεί και διαφορετικές λύσεις, για το πως θα παρατάξει την ομάδα του, στη Λεωφόρο, για το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων», απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Πέδρο ξέρει ότι θα χρειαστεί να πάρει βοήθεια η ομάδα, από όλους τους ποδοσφαιριστές της. Και για τον λόγο αυτό δουλεύει διάφορα σενάρια στο Ρέντη, αλλά και διάφορες διατάξεις, με τους ποδοσφαιριστές του. Μία εξ αυτών είναι με τριάδα στην άμυνα.

Το σενάρι λέει Μανωλά, Μπα και Σωκράτη, εφόσον φυσικά είναι καλά ο Σωκράτης και παίξει. Δεν είναι ακόμη στο 100%, αλλά δουλεύει και το παλεύει και δεν αποκλείεται να καταφέρει να δώσει, εντέλει, το παρών. Ο Θρύλος έχει ανάγκη τον Σωκράτη και ο ίδιος θέλει πολύ να παίξει. Το παλεύει.

Αν δεν τα καταφέρει, υπάρχει πάντα και η σκέψη για τον Αβραάμ, ο οποίος ως «σκούπα», πλαισιωμένος από τους Μανωλά και Μπα, μπορεί να κοντρολάρει την άμυνα και να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις, για το πως θα κινηθεί αυτή και στη Λεωφόρο.

Το σενάριο για τρεις στόπερ δεν είναι απίθανο να υλοποιηθεί, αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν είναι προτεραιότητα. Προτεραιότητα είναι η ομάδα να καταφέρει να παίξει το αρχικό της σχήμα. Το 4-3-3 ή 4-2-3-1 δηλαδή. Σε περίπτωση που ο Μαρτίνς αποφασίσει για τριάδα, έχει τις λύσεις. Η δυσκολία είναι μπροστά, με λίγους παίκτες μόνο μεσοεπιθετικά… Ρόνι, Μασούρα, Βρουσάι και Βαλμπουενά…

Διαβάστε επίσης