Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαντάρα τα έκανε η ΕΠΟ και με τα φιλικά ματς!

Μαντάρα τα έκανε η ΕΠΟ και με τα φιλικά ματς!
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 00:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Την Ρουμανία και το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει, σε φιλικούς αγώνες, η Εθνική Ομάδα τον προσεχή Μάρτιο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Nations League 2022» μας πληροφορεί η ΕΠΟ με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, ενώ προσθέτει: «Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί με την Ρουμανία την Παρασκευή 25 Μαρτίου στο Steaua Stadium του Βουκουρεστίου και με το Μαυροβούνιο την Δευτέρα 28 Μαρτίου στο City Stadium της Ποντγκόριτσα».

Για μια ακόμη φορά η ΕΠΟ αποδεικνύει ότι βρίσκεται στον κόσμο της, άρα είναι κα ποδοσφαιρικά «επικίνδυνη». Τη στιγμή που οι ημερομηνίες στη Super League είναι πιεσμένες, λόγω των αναβολών αγώνων για κρούσματα κορονοϊού σε παίκτες, τη στιγμή που η διοργανώτρια του πρωταθλήματος έχει ζητήσει να αλλάξουν οι ημερομηνίες του κυπέλλου, τη στιγμή που οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ήδη φορτωμένο πρόγραμμα λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, σε Europa League και Conference League, οι «φωστήρες» στο Πάρκο Γουδή πήγαν κι έκλεισαν εκτός έδρας φιλικούς αγώνες. Με την κίνηση αυτή επιβαρύνουν περισσότερο τους διεθνείς παίκτες, με ταξίδια στο εξωτερικό.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αυτά τα φιλικά κλείστηκαν, χωρίς ακόμη να έχει προσληφθεί ομοσπονδιακός τεχνικός, άρα είναι αμφιβόλου ωφέλειας. Υπάρχει ενδεχόμενο ο νέος κόουτς να ήθελε φιλικά ματς με άλλες ομάδες ή φιλικά εντός της Ελλάδας για να έχει περισσότερο χρόνο, ώστε να γνωρίσει τους διεθνείς!

Όμως, πολλά ζητάμε από την ΕΠΟ η οποία έχει αφήσει την Εθνική χωρίς προπονητή. Μάλιστα, είχαμε το... φαινόμενο να κάνουν δηλώσεις για το Nations League ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κωνσταντινίδης και ο αθλητικός διευθυντής Τάκης Φύσσας. Περιττεύει και κάθε σχόλιο ότι έχουν δυο ανθρώπους, τους Κωνσταντινίδη, Φύσσα, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι αρμόδιοι να βρουν προπονητή, όμως ακόμη δεν έχουν βρει. Είναι πέρα από κάθε λογική και δείχνει την έλλειψη προγραμματισμού.

Για να επιστρέψουμε στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα των διεθνών. Άλλη μια απόδειξη είναι ότι στην ΕΠΟ δεν προνόησαν να βάλουν τον τελικό κυπέλλου νωρίτερα από τις 21 Μαΐου, με δεδομένο ότι παιχνίδια για το Nations League, θα γίνουν τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα παίξει στις 2/6 με τη Βόρεια Ιρλανδία εκτός, στις 5/6 με το Κόσοβο (εκτός), στις 9/6 με μια εκ των Κύπρου/Εσθονίας (εντός) και στις 12/6 με το Κόσοβο (εντός).

«Δεν χωρά αμφιβολία πως θα έχουμε πρόβλημα στο καλεντάρι. Ανάγκα και οι θεοί πείθονται. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά», παραδέχθηκε προ ημερών ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός: Κομμένη η... πλάκα! (video)

Ολυμπιακός: Κομμένη η... πλάκα! (video)

Έτοιμος να επιστρέψει στις νίκες με φόντο το 47ο πρωτάθλημα είναι ο Θρύλος, ο οποίος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα (19:30) για τη 19η αγωνιστική...