Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το… Μετεωρολογικό Πάρκο Γουδή κάνει ό,τι μπορεί!

Το… Μετεωρολογικό Πάρκο Γουδή κάνει ό,τι μπορεί!
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 15:32

Διαβάζοντας κανείς την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται η αποστολή της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που προσπαθεί δυο μέρες τώρα να προσεγγίσει το Βελιγράδι για έναν ευρωπαϊκό αγώνα, είναι αναπόφευκτο να μην μπει σε συγκρίσεις, με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα δεδομένα είναι γνωστά. Η αποστολή του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να πετάξει με την προγραμματισμένη για χθες μεσημεριανή πτήση και έμεινε αποκλεισμένη για περισσότερες από 12 ώρες χθες, στο «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο επέστρεψε μετά κόπων και βασάνων σήμερα στις 6:30 το πρωί όπου τελικά κατόρθωσε μετά από ενέργειες της διοίκησης του Ερασιτέχνη να πετάξει για τον τελικό της προορισμό.

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να αποφύγει αυτή την ταλαιπωρία; Η απάντηση είναι όχι, διότι αν δεν εμφανιζόταν αύριο το βράδυ στο Κραγκούγιεβατς θα έχανε το παιχνίδι στα χαρτιά. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε τους ερυθρόλευκους ότι από τη στιγμή που υπήρχαν διαθέσιμες πτήσεις, ήταν υποχρεωμένοι να βρουν τρόπο να ταξιδέψουν.

Και πάμε τώρα στο φιάσκο της ΕΠΟ με το Κύπελλο Ελλάδας. Στη διοργάνωση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά για να εξυπηρετούν τα… φυντάνια της τα αφεντικά των δικέφαλων συμμάχων, Βορρά και Νότου και να προσπαθούν όποτε μπορούν να δημιουργούν πρόβλημα στον Ολυμπιακό, με τον προγραμματισμό που κάνουν.

Εκεί όπου τα πάντα μεθοδεύονται και λειτουργούν με τρόπο που βιάζουν τη λογική και εξευτελίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, γυρνώντας το πολλά χρόνια πίσω.

Η… μετεωρολογική υπηρεσία της ΕΠΟ, λοιπόν έσπευσε τη Δευτέρα να αναβάλει τον επαναληπτικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ορίζοντας παράλληλα τα ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό και του Άρη με τη Λαμία για τα οποία σήμερα, όπως διαβάσετε και παρότι κηρύχτηκε αργία έτρεξε να ορίσει και τους διαιτητές.

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι την Τετάρτη με αυτό το παρεάκι των… βλαχοπροέδρων και πειθήνιων οργάνων της συμμαχίας των Πόντιων, που λειτούργησε σαν την… ΕΜΥ και αποφάσισε δυο ημέρες πριν ότι δεν μπορούν να… πετάξουν αεροπλάνα από την Θεσσαλονίκη, να καθαριστεί το γήπεδο και να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των δυο δικεφάλων.

Ο ΠΑΟΚ δηλαδή δεν μπορεί να πετάξει και να έρθει στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός στο πόλο Ανδρών τα κατάφερε και αφού είχε υποστεί μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία.

Το δεδομένο που υπάρχει σε όλο το φάσμα του αθλητισμού σε όλες τις διοργανώσεις, ότι εφόσον οι μετακινήσεις είναι ανοικτές κάθε ομάδα έχει την υποχρέωση να ταξιδεύει και να δίνει το παρών, δεν ισχύει προφανώς για τους φωστήρες της ΕΠΟ, η οποία έτρεξε να προσφέρει άλλη μια υπηρεσία στα αφεντικά της!

Αποδεικνύεται κάθε μέρα γιατί οι Πόντιοι σύμμαχοι ήθελαν τόσο πολύ την ΕΠΟ και γιατί πανηγύριζαν που…. εγκαθίδρυσαν τους δικούς τους. Όλα αυτά τα χρόνια έχει καταλυθεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση κάθε έννοια ισονομίας. Δεν τους ενδιαφέρει αν ξευτιλίζονται, αρκεί να στρώνουν με… πούπουλα το δρόμο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και να βάζουν εμπόδια σε αυτόν του Ολυμπιακού.

Μια ΕΠΟ που μέσω της διοργάνωσης του Κυπέλλου που έχει την ευθύνη προσπαθεί να επηρεάσει όσο μπορεί να επηρεάσει και ξεφτιλίζεται, μας θυμίζει τον τρόπο που λειτουργούσε ο «φάρος» που επί δεκαετίες λυμαινόταν το ελληνικό μπάσκετ. Με μια διαφορά βέβαια, αφού το… πρόβλημα για την ΕΠΟ, είναι ότι μπαίνουν ξένοι διαιτητές, ενώ στο Μπάσκετ είχε καταφέρει τόσα χρόνια η ΕΟΚ να ελέγχει και τους διαιτητές και να μην επιτρέπει να διευθύνουν άλλοι εκτός από τους γνωστούς Έλληνες εκλεκτούς της.

Ωστόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού και η Κυβέρνηση δεν βλέπουν ότι ξεφτιλίζεται το δημοφιλέστερο άθλημα;

Ως πότε θα αφήνουν ανεξέλεγκτο το παρεάκι της ΕΠΟ να λειτουργεί με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για την ίδια διοργάνωση;

Ότι και να κάνουν όμως με τη… δική τους ΕΠΟ ο Ολυμπιακός μετράει ήδη τρία στα πέντε πρωταθλήματα και πάει για το τέταρτο στα έξι και τρίτο διαδοχικό.

Και αυτό είναι που τους πονάει ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης