Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ότι ο Ολυμπιακός παίρνει «σβηστά» τον τίτλο, πρέπει να προβληματίσει τους άλλους, όχι τον ίδιο...

Ότι ο Ολυμπιακός παίρνει «σβηστά» τον τίτλο, πρέπει να προβληματίσει τους άλλους, όχι τον ίδιο...
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 - 01:16

Όρθιος και αήττητος και στην Τούμπα έμεινε ο Ολυμπιακός μετά από αυτό το 1-1 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για την 21η αγωνιστική της Super League. Η εικόνα της ομάδας, για άλλο ένα παιχνίδι, δεν ήταν καλή και αυτό το βλέπουν όλοι. Αλλά ακόμη κι έτσι, δεν μπήκε σε μεγαλύτερες περιπέτειες και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας.

Όπως και συνολικά φέτος ο Ολυμπιακός δεν παίζει στο επίπεδο που μπορεί να αγωνιστεί. Έχει κάνει και καλά παιχνίδια, έχει κάνει και κάποια καλά διαστήματα σε ορισμένους αγώνες του, αλλά συνολικά δεν έχουμε δει αυτό που πραγματικά μπορεί να παίξει η ομάδα.

Και φυσικά είναι κάτι που το βλέπουν και στο ποδοσφαιρικό τμήμα πρώτα απ’ όλα. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν στα... κόκκινα εδώ και χρόνια και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Η ομάδα δεν ήταν καλή ούτε στην Τούμπα, αλλά ακόμη κι έτσι κατάφερε να μην χάσει. Και αν το ότι διατήρησε το αήττητο μπορεί στην τελική να μην έχει και πολύ μεγάλη σημασία, αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο.

Σε μία αγωνιστική που η ΑΕΚ έκανε την 3η διαδοχική εντός έδρας ήττα της με το 2-1 από τον Βόλο, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ και έτσι διατηρήθηκε αυτό το +9 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, 7 «στροφές» πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Συνοψίζοντας, ο Ολυμπιακός συνολικά φέτος δεν είναι καλός. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο. Δεν είναι στο ταβάνι του. Δεν παίζει καν κοντά στις δυνατότητές του. Ούτε καν. Αν ήταν να βάλουμε και ένα ποσοστό, δεν είναι ούτε στο 30%! Ακόμη κι έτσι, όμως, αυτός ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, αήττητος και στο +9 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει και τη χαοτική απόσταση από τους αντιπάλους του.

Και στην τελική, ότι ο Θρύλος του Μαρτίνς παίρνει «ΣΒΗΣΤΑ» (και) τον φετινό τίτλο, χωρίς να είναι καλός, πρέπει να προβληματίσει τους αντιπάλους του, όχι τον ίδιο. Ή, για να ακριβολογούμε, πρέπει να προβληματίσει περισσότερο τους αντιπάλους του απ' ό,τι τον ίδιο!

Τα φιλιά μας...

Διαβάστε επίσης