Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μα, να κρέμεται ο Ολυμπιακός από τον Αγκιμπού;»

«Μα, να κρέμεται ο Ολυμπιακός από τον Αγκιμπού;»
Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022 - 12:36

Αναρωτήθηκαν πολλοί, για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σε μια θέση να… κρέμεται από την παρουσία του Αγκιμπού στην 11άδα, για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Να είναι πιο δημιουργικός, πιο απειλητικός, πιο επιθετικός και ουσιώδης.

Και πράγματι, είδαμε με την επιστροφή του νεαρού Αφρικανού στην 11άδα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την ομάδα να πλησιάζει πολύ περισσότερο σε αυτό που ονομάζουμε «κανονικότητα», για εκείνη. Ο Θρύλος έκανε… πλάκα στον ΠΑΟΚ και είναι να απορεί κανείς, γιατί υπάρχουν ενστάσεις από το πόσο ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον Αγκιμπού και την παρουσία του, στην 11άδα.

Γιατί, δηλαδή, να μην «ποντάρει» ο Ολυμπιακός στον παίκτη του-αποκάλυψη, κατά τη φετινή σεζόν; Γιατί να μην ρίχνει το βάρος του στο παιδί-θαύμα από τη Γουινέα; Γιατί να μην δίνει βάση στο πως είναι ο νεαρός, ο οποίος ήρθε, έβαλε τη φανέλα και -δικαίως- την πήρε σπίτι του! Δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό, στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις. Αλλά ο Αγκιμπού το πέτυχε. Το κέρδισε…

«Μα, να κρέμεται ο Ολυμπιακός από τον Αγκιμπού;», αναρωτιέται πολύς κόσμος και ειλικρινά μας κάνει εντύπωση. Γιατί όχι; Γιατί, δηλαδή, να μην έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός τον Αγκιμπού; Παίκτης του δεν είναι; Δεν τον βρήκε, τον πήρε για να του δώσει την ευκαιρία και τον ανέδειξε-αναδεικνύει; Τι το κακό έχει το να βγαίνει μπροστά ένα παιδί-θαύμα και να παίρνει τα ηνία; Κανένα απολύτως! Και εις ανώτερα στον μικρό! Αν το αξίζει και μακροημερεύσει εδώ, να βάλει και το περιβραχιόνιο! Απλά τα πράγματα, όποιος αξίζει και προσφέρει, οφείλει να αναδεικνύεται και να βγαίνει μπροστά!

Διαβάστε επίσης