Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με Γκάρι και Ματιέ πιο κοντά στο 47ο!

Με Γκάρι και Ματιέ πιο κοντά στο 47ο!
Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 - 19:09

Τη 15η νίκη του σε 20 αγώνες στη Super League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη μετά το 3-1 επί του Παναιτωλικού, ένα ματς το οποίο ήταν ήδη 2-0 από το 4’!! Ο Βαλμπουενά στο 1’ και ο Ροντρίγκες στο 4’ και στο 73’ σκόραραν για τον Θρύλο που επέστρεψε στις επιτυχίες. Στο 28’ ο Μόρσεϊ είχε σκοράρει για τον Παναιτωλικό. Επόμενο παιχνίδι, την Κυριακή στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανική εκκίνηση. Την τέλεια εκκίνηση! Πώς αλλιώς λέγεται όταν στο 4’ είσαι ήδη στο 2-0; Το 1-0 ήρθε στο πρώτο λεπτό! Στα 53 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια! Ο Λαλά σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, ο Ανέστης απέκρουσε και ο Βαλμπουενά με σουτ σε κενή εστία έκανε το 1-0! Το 2-0 ήρθε στο 4’, όπως προαναφέραμε. Ο Αγκιμπού σούταρε, ο Ανέστης απέκρουσε και εδώ, ο Ελ Αραμπί σημάδεψε το δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Ροντρίγκες «έγραψε» το 2-0! Ιδανική εκκίνηση για τον Ολυμπιακό, που όμως, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ήλεγξε το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό, αλλά ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν απείλησε ιδιαίτερα! Ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι στο 8’ με κεφαλιά του Βέργου και στο 22’ σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντουάρτε ο Βατσλίκ απέκρουσε κόρνερ και μείωσε σε 2-1 στο 28’. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε κακή απομάκρυνση πάνω στον Μόρσεϊ, ο τελευταίος έκανε προσποίηση στον Μολδαβό μπακ, σούταρε και μείωσε για τον Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 41’ με το σουτ του Ντουάρτε, αλλά ο Τσέχος μπλόκαρε στη γωνία του. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα είχε τον έλεγχο, αλλά δεν πάτησε το πόδι στο γκάζι και απείλησε στο 15’ με την ατομική ενέργεια και το σουτ του Λαλά με το αριστερό (άουτ) και στο 43’ με τη σέντρα του Ανδρούτσου και την κεφαλιά του Βαλμπουενά (άουτ).

Το παιχνίδι ενδεχομένως να είχε καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και σε αυτό βοήθησε και ότι ο Παναιτωλικός ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει. Στο 52’ ο Εμβιλά έκανε καθοριστική απομάκρυνση σε σουτ του Αντούνες, ενώ ο ίδιος απείλησε στο 58’ με βολέ. Στο 60’ ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Βαλμπουενά, αλλά ο Ανέστης έκανε μεγάλη απόκρουση. Στο 66’ ο Εμβιλά έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά αστόχησε και δευτερόλεπτα αργότερα, ο Καρέλης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με πλασέ από κοντά (στην πλάτη του Σωκράτη). Στο 70’ ήρθε η διπλή ευκαιρία με Αγκιμπού Καμαρά (στην πλάτη του Βργκοτς) και Μασούρα (άουτ) και στο 73’ ο Ολυμπιακός «καθάρισε» μία και καλή το ματς: Ο Βργκοτς έκανε λάθος κοντρόλ, ο Ροντρίγκες το εκμεταλλεύτηκε, έκλεψε και με υπέροχο πλασέ έκανε το 3-1. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, ο Βατσλίκ έδειξε σε ετοιμότητα στο σουτ του Φλόρες στο 88’ και κάπως έτσι ο Θρύλος νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ (89’ Κίτσος), Λαλά (36’ λ. τρ. Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες (89’ Φαντιγκά), Βαλμπουενά (62’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (63’ Τικίνιο).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αντούνες, Βργκοτς, Λούι, Ντουάρτε (74’ Μπαρμπόσα), Μάρτενσον (79’ Λάρσον), Φλόρες, Περέιρα (62’ Αποστολάκης), Μόρσεϊ, Τσιγγάρας (74’ Μπελεβώνης), Βέργος (46’ Καρέλης).

Διαβάστε επίσης