Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι αγαπάει ο Θρύλος και ο Πειραιάς! Δεν θα μας κερδίσετε ποτέ!

Έτσι αγαπάει ο Θρύλος και ο Πειραιάς! Δεν θα μας κερδίσετε ποτέ!
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 - 21:26

Άλλο ένα βήμα για το 47ο πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και την άφησε στο -17! Αν και δεν ήταν στα καλύτερά του, πήρε αυτό που ήθελε με γκολ του Εμβιλά στο 84’, ενώ είχε δοκάρι στο 10’ με τον Μαντί Καμαρά και ακυρωθέν γκολ με τον Μασούρα στο 25’. Και τώρα η Αταλάντα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και το ήλεγξε απέναντι σε μία ΑΕΚ που κατέβηκε με σαφή αμυντική διάθεση και με τους παίκτες της να κάνουν καθυστερήσεις από νωρίς! Στο 8’ ο Μπουχαλάκης απείλησε με πλασέ από πλάγια θέση και μέσα στην περιοχή αλλά βρήκε μόνο πλαϊνό δίχτυ. Στο 10’ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία: Ο Μπουχαλάκης έκανε την κάθετη, ο Μαντί Καμαρά έκανε το πλασέ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Χατζισαφί και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 25’ είχε ακυρωθέν γκολ με το τελείωμα του Μασούρα από τη σέντρα του Μαντί Καμαρά, με τον Έλληνα εξτρέμ να πανηγυρίζει αλλά εν τέλει το γκολ να μη μετράει για οφσάιντ. Ο Θρύλος απείλησε και στο 31’ με το σουτ του Τικίνιο. Ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας συνεργάστηκαν ωραία και ο Βραζιλιάνος φορ έπιασε το σουτ εκτός περιοχής το οποίο είχε δύναμη αλλά μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με το μακρινό σουτ του Ρότα στο 33’, όπου μπλόκαρε σταθερά ο Βατσλίκ, όπως και στο 44’ στο πλασέ του Σιμάνσκι, ενώ στο 37’, στο σουτ του Άμραμπατ έβγαλε σε κόρνερ για σιγουριά. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, χωρίς γκολ (0-0), με τον Ολυμπιακό να πατάει πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος των πρώτων 45’.

Σε αντίθεση με την εκκίνησή του στον αγώνα, αυτή στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Και γενικότερα η εικόνα του ήταν υποτονική. Απείλησε στο 52’ με τη σέντρα του Λαλά και την κεφαλιά του Τικίνιο (μπλόκαρε ο Τσιντώτας) και στο 56’ με την κάθετη του Μπουχαλάκη και τον Ονιεκουρού να μην προλαβαίνει να «τσιμπήσει» την μπάλα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, δεν είδαμε άλλη αξιόλογη φάση, με τον Μαρτίνς να περνάει τον Βαλμπουενά στο 68’ και τους Ελ Αραμπί, Καρβάλιο στο 80’. Η ΑΕΚ βρήκε χώρο στην κόντρα, απείλησε στο 57’ με τον Ανσαριφάρντ (μπλόκαρε ο Βατσλίκ) και στο 66’ με τον Ρότα, ενώ στο 65’ ο Μανωλάς λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ. Στο 84’ ο Ολυμπιακός απείλησε με την κεφαλιά του Ονιεκουρού (κόρνερ), ενώ στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το 1-0! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εμβιλά σούταρε, ο Τσιντώτας απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος ο Γάλλος μέσος σκόραρε για τον Θρύλο. Μάλιστα, ο Ονιεκουρού έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 92’, όταν μετά από κάθετη του Ελ Αραμπί, βγήκε τετ α τετ με τον Τσιντώτα αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να παίρνει άλλη μία νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (80’ Καρβάλιο), Αγκιμπού Καμαρά (90’ Μπα), Μαντί Καμαρά (46’ Ονιεκουρού), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (80’ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (88’ Σάκχοφ), Σιμόες, Λιβάι, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (81’ Γέφτιτς).

Διαβάστε επίσης