Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Όσο είχε κατοχή…

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Όσο είχε κατοχή…
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 - 12:39

Ένα πράγμα που συζητήθηκε πολύ μέσα στην ομάδα, μετά το τέλος του αγώνα με την Αταλάντα, ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος, να κρατήσει παραπάνω την μπάλα στα πόδια του. Δεν κατάφερε να έχει λίγη περισσότερη κατοχή και να δημιουργήσει, έτσι, δυσκολίες στην αντίπαλό του. Ο Θρύλος άφησε, εν πολλοίς, το παιχνίδι στα πόδια της Αταλάντα και περίμενε. Αλλά στο δεύτερο μέρος… το παράκανε.

Δεν κρίνουμε εδώ την τακτική του Μαρτίνς. Άλλωστε, στο πρώτο μέρος απέδιδε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική την κόντρα, είχε γκολ, είχε προβάδισμα και είχε και ψυχολογία. Έχοντας «φορτώσει» με άγχος παραπάνω την Αταλάντα. Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε το ίδιο καλά. Και ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά αυτού, δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Να γίνει λίγο πιο απειλητικός, μέσω δικής του κατοχής. Να υποχρεώσει την Αταλάντα να τρέξει λίγο παραπάνω, χωρίς την μπάλα στα πόδια.

Είναι τέτοιο το επίπεδο της αντιπάλου του Ολυμπιακού, που δεν επέτρεπε και… πολλά-πολλά. Με το που ανέλαβε ολοκληρωτικά την πρωτοβουλία στο 2ο μέρος, η Αταλάντα πίεσε πολύ τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι που επ’ ουδενί δεν πρέπει να γίνει, στη ρεβάνς. Δεν πρέπει ο Ολυμπιακός να αφήσει τόσο πολύ την κατοχή στην Αταλάντα. Όσο καλή ομάδα και αν είναι η ομάδα του Μπέργκαμο, καλή ομάδα είναι και ο Θρύλος και δεν πρέπει να δώσει ανάλογα δικαιώματα, στην αντίπαλό του.

Διαβάστε επίσης