Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Β': Πάλεψε, όμως δεν τα κατάφερε στη Λάρισα

Ολυμπιακός Β': Πάλεψε, όμως δεν τα κατάφερε στη Λάρισα
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 - 18:53

Σε μια αναμέτρηση με πολλά νεύρα και γρήγορο ρυθμό ο Ολυμπιακός Β’, ο οποίος αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες δεν κατάφερ ένα πάρει το αποτέλεσμα και γνώρισε την ήττα με 2-1. Η ΑΕΛ σκόραρε με τον Ραμίρες στο 20’ και με τον Παπαγεωργίου στο 57’, ενώ ο Ολυμπιακός Β’ μείωσε σε 2-1 με πέναλτι του Βοΐλη στο 79’. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση, παρά την ήττα, και έδειξαν πως έχουν μέλλον.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός Β’ αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, και σε μια δύσκολη έδρα, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο παιχνίδι, το οποίο για τα πρώτα 15’ ήταν κατά κύριο λόγο ένα παιχνίδι υπομονής, με τις δύο ομάδες να μην επιχειρούν να ανοίξουν τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός Β’ πάτησε για πρώτη φορά την αντίπαλη περιοχή στο 13’ όταν ο Νταμπό βρήκε εντυπωσιακά τον Βοΐλη, αλλά το γύρισμα αυτού δεν βρήκε συμπαίκτη με την άμυνα της ΑΕΛ να απομακρύνει.

Η πρώτη απειλή για την εστία του Νίκα ήρθε στο 15’ με σουτ του Μαυρία από μακριά, το οποίο όμως μπλόκαρε ο Νίκας χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια μοιράστηκαν την κατοχή και έπαιξαν με αρκετή ενέργεια, με την ΑΕΛ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 20’, με ένα… τυχερό γκολ. Ο Ραμίρες σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μπαγκαλιάνη και «ξεγέλασε» τον Νίκα, καταλήγοντας στα δίχτυα της εστίας του Ολυμπιακού Β’, με την ΑΕΛ να παίρνει το προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός Β’ αντέδρασε και έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει την ΑΕΛ, ώστε να φέρει το παιχνίδι και πάλι στα ίσα και απείλησε στο 30’ με ένα σουτ του Λιάτσου εκτός περιοχής, το οποίο προήλθε από πίεση και κλέψιμο του Αλκαχτάνι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν, και πάλι, στο 33’ με μακρινό σουτ του Ντόι, ο οποίος επιχείρησε από πολύ μακριά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ της στο 41’ με ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ραμίρες, το οποίο απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Νίκας. Οι «ερυθρόλευκοι» στο επόμενο λεπτό έγιναν απειλητικοί, καθώς Νίκολιτς και Νταμπό συνεργάστηκαν πολύ καλά, με τον τελευταίο να κάνει ένα «γύρισμα» προς την περιοχή, αλλά την άμυνα της ΑΕΛ να προλαβαίνει να βγαίνει μπροστά από τους επιτιθέμενους παίκτες του Ολυμπιακού Β’ και να απομακρύνει.

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και μετά από πίεση των Ξενιτίδη και Βοΐλη απείλησε στο 48’ με σουτ του Λιάτσου εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε με τις γροθιές ο Θεοδωρόπουλος. Η ΑΕΛ, κόντρα στον ρυθμό του αγώνα, έκανε το 2-0 και πήρε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα κόντρα στον Ολυμπιακό Β’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκοτζαμανίδης έπιασε μια κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και να καταλήγει στο κεφάλι του Παπαγεωργίου ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 2-0 για την ΑΕΛ στο 54’. Στο 57’ ο Βοΐλης προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Θεοδωρόπουλου, με την μπάλα όμως να κοντράρει πρώτα στο πόδι και έπειτα στο χέρι του Γκοτζαμανίδη, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην καταλογίζει παράβαση για πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και να δείχνει πως το παιχνίδι… παίζεται!

Ο Ολυμπιακός Β’ απείλησε για ακόμη μια φορά στο 67’ με τον Μαρίνο από τα δεξιά να συγκλίνει, να πατάει περιοχή και να σουτάρει στην απέναντι γωνία, με τον Θεοδωρόπουλο να λέει εντυπωσιακά «όχι» και να κρατάει το «μηδέν». Οι «ερυθρόλευκοι» στο 75’ «άγγιξαν» το 2-1, με τον Μαρίνο να σεντράρει καταπληκτικά και να βρίσκει τον Λιάτσο στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο νεαρός εξτρέμ έπιασε μια κεφαλιά η οποία πέρασε «ξυστά» από το δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Στο 78’ ο Κλίτσα, επιχείρησε να πατήσει την περιοχή της ΑΕΛ, με τον Μπέρτο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βοΐλης στο 79’, πετυχαίνοντας το 2-1 για τους «ερυθρόλευκους» αφού έστειλε τον Θεοδωρόπουλο στην απέναντι γωνία και μείωσε το σκορ, με ένα γκολ το οποίο άξιζε ο Ολυμπιακός Β’.

Από την μείωση και έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς να το καταφέρουν και το ματς έληξε με 2-1 κόντρα σε μια ΑΕΛ, η οποία προσπαθούσε να «ροκανίσει» τον χρόνο και βγήκε στο 90+4' μπροστά στην εστία του Νίκα με τον Τσουμάνη να σουτάρει αλλά τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Β' να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β’: Νίκας, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κινκουέ, Νίκολιτς (59’ Κλίτσα), Ντόι (46’ Αλμασάρι), Ξενιτίδης (76’ Πινακάς), Νταμπό, Αλκαχτάνι (59’ Μαρίνος), Λιάτσος (76’ Τσέλιος), Βοΐλης.

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ, Γκοτζαμανίδης, Θεολόγου, Α. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο (60’ Κ. Παπαγεωργίου), Ραμίρες (80’ Μιλτιάδης), Όγκμποε (71’ Τσουμάνης), Νικολιάς (80’ Γιάκος), Μαυριάς.

Διαβάστε επίσης