Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δικό μας το 47ο!

Δικό μας το 47ο!
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 - 20:58

Άλλο ένα βήμα κούπας έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έστω και δύσκολα νίκησε 2-1 τον Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Δικό μας είναι το 47ο! Ο Σισέ στο 45+1’ και ο Ελ Αραμπί με πέναλτι στο 85’ σημείωσαν τα γκολ του Θρύλου, ο οποίος είχε χαμένο πέναλτι με τον Μαροκινό στο 40’. Ο Άρης είχε ισοφαρίσει στο 61’ με τον Εντιαγέ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή και πίσω του τους Καρβάλιο, Μασούρα και Ροντρίγκες και μπήκε με γκάζι και υψηλή ένταση στο παιχνίδι του. Βέβαια, αυτό δεν του βγήκε και δεν κράτησε πολύ, λίγα λεπτά μόνο. Η πρώτη στιγμή στο ματς ήρθε στο 21’ με το σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ρέαμπτσιουκ έβαλε την κόντρα και η μπάλα βγήκε κόρνερ. Στο 23’ ο Μπουχαλάκης έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο (κόντραρε και βγήκε κόρνερ), ενώ στο 24’ ο Καρβάλιο με σέντρα-σουτ απείλησε για τον Ολυμπιακό. Στο 24’ ο Θρύλος έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Καρβάλιο να πιέζει ψηλά, να κλέβει και να πασάρει κάθετα στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μαροκινός φορ νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Κουέστα. Στο 28’ Άρης έβγαλε αντεπίθεση, ο Σούντγκρεν έκανε το γύρισμα, ο Ιτούρμπε έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Βατσίλ έκανε μεγάλη επέμβαση. Στο 37’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι μετά από ωραία προσποίηση του Ροντρίγκες και μαρκάρισμα του Γκάνεα, αλλά ο Ελ Αραμπί στο 40’ νικήθηκε από τον Κουέστα από την άσπρη βούλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 47’ με τον Εμβιλά: Πρώτα έπιασε την κεφαλιά και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια με προβολή από κοντά απέκρουσε ο Κουέστα. Στο 48’ ο Μανούχος «ανακάλυψε» πέναλτι στη φάση με Καμαρά και Βατσλίκ, αλλά πήγε και την είδε στο VAR και πήρε πίσω το πέναλτι, βγάζοντας κάρτα στον επιθετικό του Άρη. Από τη φάση (άπλωσε το πόδι του) βρήκε τον Βατσλίκ στο πρόσωπο και ο Τσέχος μάτωσε στο χείλος, ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» το ότι δεν φρόντισε να τελειώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ και ήρθε το 1-1 στο 61’. Ο Καμαρά έκανε την κάθετη, ο Εντιαγέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Μανωλάς έκανε τάκλιν να τον προλάβει αλλά πλάσαρε και ισοφάρισε. Στο 72’ ο Θρύλος έχασε τεράστια ευκαιρία με το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά και την απόκρουση του Κουέστα με τα πόδια, ενώ στο 78’ ο Μαντί Καμαρά δεν πρόλαβε να κάνει κάτι καλό στο δεύτερο δοκάρι μετά την πρώτη κεφαλιά του Μανωλά. Στο 83’ ο Αγκιμπού έστρωσε έξω την μπάλα στον Μανί, εκείνος έπιασε το σουτ και ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ. Το 2-1 ήρθε λίγο αργότερα. Στο 83’ ο Φαμπιάνο ανέτρεψε τον Σισέ σε μία ξεκάθαρη παράβαση, ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και αυτήν τη φορά ευστόχησε για το 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει στο 94’ την μπάλα από την κεφαλιά του Μπράμπετς. Άλλο ένα βήμα για το 47ο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (63’ Μαντί Καμαρά), Εμβιλά, Ροντρίγκες (63’ Τικίνιο), Μασούρας (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Καρβάλιο (63’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

Άρης: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Μπρούνο Γκάμα (69’ Πάλμα), Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Γκάνεα (76’ Αγμπενιένου), Ματίγια, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Σάσα.

Διαβάστε επίσης