Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άργησαν αλλά το κατάλαβαν στην ΕΠΟ: «Λειτουργεί αυτόνομα ο Κλάτενμπεργκ»

Άργησαν αλλά το κατάλαβαν στην ΕΠΟ: «Λειτουργεί αυτόνομα ο Κλάτενμπεργκ»
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 - 00:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα λένε και μόνοι τους στο Πάρκο Γουδή σχετικά με το πώς έχει η κατάσταση στη διαιτησία. Τι εννοούμε; Μέχρι και σύμβουλοι της ΕΠΟ παραδέχονται ότι ο Κλάτενμπεργκ λογοδοτεί μόνο στις FIFA, UEFA. «Μας προσβάλει αυτό που κάνει ο Κλάτενμπεργκ με τους ορισμούς. Λειτουργεί αυτόνομα και έχει την κάλυψη της FIFA και της UEFA», δήλωσε, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου. Αυτό το «μας προσβάλει» μπορεί να παρεξηγηθεί επειδή μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάνουν τα πάντα για να έχουν λόγο στη διαιτησία, αυτά να τα βλέπουν οι FIFA, UEFA.

Παράλληλα, στην ΕΠΟ με τη... στήριξη του Λεουτσάκου της SL 2 προσπαθούν να δημιουργήσουν ντόρο επειδή ο Κλάτενμπεργκ όρισε διαιτητή σε ματς της Super League 2 (στο Βέροια-ΑΕΛ 1-1 τον Κροάτη Μπέμπεκ) διότι, σύμφωνα με τον Χατζησαρόγλου «δεν υπάρχει κανονισμός διαιτησίας 2021 – 2022 και αυτό που έκανε δεν προβλέπεται πουθενά. Πιστεύω ότι θ' αργήσουμε να γλιτώσουμε από τους ξένους διαιτητές». Όμως, κι εδώ πάλι... οφσάιντ είναι! Για όσους δεν ξέρουν δεν υπήρχε κανονισμός για ξένους ρέφερι στην Ελλάδα όταν ο Ισπανός Μπορμπαλάν σφύριξε τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2, πριν από τρία χρόνια.

Την Τετάρτη (16/3) και την Παρασκευή (18/3) στη Ραφήνα και στη Θεσσαλονίκη έγιναν σεμινάρια των διαιτητών της Super League που είχαν χωριστεί σε δυο γκρουπ. Και στα σεμινάρια μαθήματα έκανε μόνο ο Κλάτενμπεργκ και παρέστησαν μόνο οι ξένοι της ΚΕΔ (Κόλινς, Καπέλα) καθώς ο Άγγλος έχει αποκόψει όλους τους υπόλοιπους, δεν θέλει άλλος κανείς να έχει επαφή με τους διαιτητές.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Κλάτενμπεργκ έδειξε ότι έχει έτοιμα τα σχέδια του για το μέλλον της διαιτησίας, εννοούμε τα σχέδιά του από το καλοκαίρι και μετά.

Στα σχέδιά του είναι και το πλάνο για επαγγελματική διαιτησία για την οποία ανέφερε ότι «είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω». Επίσης, παραδέχθηκε ότι μιλάει με τον Αυγενάκη για αυτό το θέμα. Πάντως, η δυσκολία, σχετικά με την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας, έχει να κάνει με το ότι δεν μπορούν να είναι αποκλειστικής απασχόλησης οι ρέφερι που εργάζονται στα σώματα ασφαλείας και παράλληλα ότι είναι δύσκολο να εγκατασταθούν στην Αθήνα οι ρέφερι από την περιφέρεια.

Ακόμη, ο Κλάτενμπεργκ αποκάλυψε στους διαιτητές ότι πρότεινε να μπει VAR και στη Super League 2. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται σοβαρά ενόψει της νέας σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν φιλικός με τους ρέφερι, στέλνοντας μηνύματα ότι ασχολείται με την απόδοσή τους και ότι παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια. Για να μιλήσει για το μέλλον αυτό είναι και μείνει ότι θέλει να μείνει και ότι θέλουν να τον κρατήσουν!

Διαβάστε επίσης