Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός Β’: Σούπερ Τζολάκης στην Καβάλα και «λευκή» ισοπαλία

Ολυμπιακός Β’: Σούπερ Τζολάκης στην Καβάλα και «λευκή» ισοπαλία
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 - 16:55

Με εξαιρετικό Τζολάκη, αλλά και με φάσεις στο 2ο μέρος που θα μπορούσαν να σημάνουν νίκη, ο Ολυμπιακός Β’ έφυγε αήττητος εντέλει, από το «Ανθή Καραγιάννη» και το ματς με την Καβάλα. Για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2, ο Θρύλος έμεινε σε αυτό το «Χ», παραμένοντας παράλληλα αήττητος, για δεύτερο συνεχές ματς. Ο νεαρός κίπερ ήταν ξανά σούπερ, ενώ στο 2ο μέρος η ομάδα του Ιμπαγάσα μπορούσε να πάρει και κάτι καλύτερο.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο περιορίστηκε αρκετά στο κέντρο. Απέναντι στους «Αργοναύτες» ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει με κατοχή και κυριαρχία, κάτι το οποίο δεν κατάφερε από νωρίς. Σταδιακά, όμως, όσο περνούσε η ώρα και όσο η Καβάλα δεν έβρισκε τον δρόμο προς την περιοχή του Τζολάκη, ο Ολυμπιακός Β’ ανέβηκε. Έφτιαξε την απόδοσή του, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του.

Παίζοντας πολύ από τη δεξιά πλευρά, με τον Καρμπόβνικ να ανεβαίνει και να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά και με τον Κωστή και τον Νταμπό να είναι αρκετά κινητικοί από εκεί, ο Ολυμπιακός Β’ άρχισε να γίνεται αρκετά απειλητικός.

Παρότι δεν κατέγραψε κλασσικές ευκαιρίες, από το 30’ και έπειτα άρχισε να είναι καλύτερος και να ανεβαίνει.

Το 0-0 στο ημίχρονο ήταν μάλλον δίκαιο, δίχως να έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός Β’ σίγουρα θα ήθελε να διατηρήσει το μομέντουμ του και να «χτυπήσει» την Καβάλα στο β’ μέρος.

Σε παρόμοιο μοτίβο πήγε και το δεύτερο μέρος, αλλά με πιο καλές καταγεγραμμένες φάσεις. Η Καβάλα προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού, με μακρινά σουτ και όχι με «μπούκες» στην περιοχή. Ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες πιο οργανωμένες επιθέσεις και προσπάθησε περισσότερο να πατήσει περιοχή, δίχως αποτέλεσμα ωστόσο.

Στο 56’ ο Κωστή εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κινκουέ έκανε προβολή, με τους αμυντικούς της Καβάλας να διώχνουν επάνω στη γραμμή!

Στο 82’ ο Πινακάς έκανε καλό σουτ, από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα όμως έφυγε λίγο πάνω από την εστία!

Στο 87’ ο Κίτσος έκανε επίσης ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Καβάλας…

Το τελικό 0-0 κρατάει τον Ολυμπιακό αήττητο για δεύτερο συνεχόμενο ματς και στόχος του Ιμπαγάσα και της ομάδας του είναι να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο.

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία -ξανά- του Τζολάκη. Ο νεαρός ήταν παρών ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ και σταθερός, κρατώντας την εστία του ανέπαφη. Μάλιστα στο 88’ είχε και μία τρομερή επέμβαση, σε κοντινή προσπάθεια του Γροσδάνη, κρατώντας το μηδέν για τον Ολυμπιακό Β’.

Ολυμπιακός (Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Κίτσος, Μπαγκαλιάνης, Κινκουέ, Καρμπόβνικ, Ξενιτίδης, Νταμπό (74’ Πινακάς), Σουρλής, Μαρίνος (70’ Βοΐλης), Κωστή (79’ Αποστολόπουλος), Α. Μπα.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε επίσης