Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελεύθερη πτώση του Σιδηρόπουλου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελεύθερη πτώση του Σιδηρόπουλου σε Ελλάδα και Ευρώπη
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 - 16:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάνει λάθη στην Ελλάδα, είναι λογικό να κάνει λάθη και στην Ευρώπη. Για αυτό και ο Σιδηρόπουλος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση όσον αφορά στη Super League ενώ, αν και ρέφερι, της ελίτ κατηγορίας, το ίδιο ισχύει και για τις διοργανώσεις της UEFA.

Στη Super League ο Κλάτενμπεργκ δεν τον έβαλε ακόμη να σφυρίξει σε κάποιο παιχνίδι των πλέι οφ, αν και ήδη διεξήχθη η τέταρτη αγωνιστική. Τον όρισε να σφυρίξει Απόλλων-Παναιτωλικός 1-0 για τα πλέι άουτ και ήταν VAR στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 2-3, καθώς ο Κλάτενμπεργκ προτίμησε να φέρει ξένους για να διαιτητεύσουν και τα δυο προηγούμενα ματς των πλέι οφ, συγκεκριμένα τον Ούγγρο Βαντ για το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0 και τον Σκωτσέζο Μάντεν για το ΑΕΚ-Αρης 1-2.

Την προπερασμένη Τετάρτη ο Σιδηρόπουλος ήταν τέταρτος διαιτητής στο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Champions League, Βιγιαρεάλ-Μπάγερν 1-0 και την προηγούμενη ήταν πάλι τέταρτος στο Λίβερπουλ-Μπενφίκα 3-3. Και οι δυο ορισμοί για «μάτια του κόσμου». Φέτος ενώ ξεκίνησε με παιχνίδι των ομίλων του Champions League (Ζενίτ-Μάλμε 4-0), λόγω λαθών που έκανε (κι ας υπάρχει το VAR, τα λάθη «υπολογίζονται» στην απόδοση, άσχετα αν διορθώνονται), ο διεθνής ρέφερι «υποβιβάστηκε» στους ομίλους του Europa League καθώς στις 20/10/21 διαιτήτευσε Σπαρτάκ Μόσχας-Λέστερ 3-4 και στις 25/11/21 Μπάγερ Λεβερκούζεν – Σέλτικ 1-1. Σα να μην έφτανε αυτό, στις 17/3/22 σφύριξε Ρεν-Λέστερ 2-1 για τη φάση των «16» του Conference League.

Ναι, έφτασε μέχρι την τρίτη τη τάξει διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ούτε είναι επιτυχία που τον όρισαν στο μπαράζ (24/3) Μολδαβία-Καζακστάν 1-2 επειδή οι ομάδες ανήκουν στην τρίτη κατηγορία του Nations League.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Σιδηρόπουλος δεν επιλέχθηκε για να σφυρίξει αγώνες του μουντιάλ. Αν και ρέφερι της ελίτ δεν έχει διαιτητεύσει ματς μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ούτε κάποιο σπουδαίο παιχνίδι στην Ευρώπη, σε κάποια διοργάνωση της UEFA.

Διαβάστε επίσης