Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι ο Νταμπάνοβιτς που θα σφυρίξει το «αιώνιο» ντέρμπι

Αυτός είναι ο Νταμπάνοβιτς που θα σφυρίξει το «αιώνιο» ντέρμπι
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 - 11:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε δοκιμασμένη λύση πήγε ο Κλάτενμπεργκ σχετικά με το ρέφερι του αγώνα της Κυριακής (17/4) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Πρόκειται για τον Μαυροβούνιο Νίκολα Νταμπάνοβιτς, ο οποίος έρχεται για πέμπτη φορά στην Ελλάδα ενώ πέρσι είχε σφυρίξει Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Αντίθετα, ο Δανός Μόργκεν Κρογκ που θα είναι στο VAR έρχεται για πρώτη φορά.

Ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς είναι οικονομικός διευθυντής στο επάγγελμα και στην Ευρώπη δεν έχει διαιτητεύσει κάποια ελληνική ομάδα. Είναι διεθνής από το 2009 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Θεωρήθηκε ανερχόμενος διαιτητής για αυτό και το 2017 είχε κληθεί να παρακολουθήσει μαθήματα για ρέφερι που θεωρούνταν ταλέντα στη Νιόν της Ελβετίας ενώ το 2014 είχε επιλεγεί και για τελική φάση πρωταθλήματος Νέων Κ 17.

Την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη σφύριξε δυο αγώνες των ομίλων του Europa League (Σπάρτακ Μόσχας-Λέγκια 0-1 και Μπρόντμπι-Ρέιντζερς 1-1), δυο αγώνες του Conference (Μαρσέιγ-Καραμπάγ 3-1 για τη φάση των «32» και Μπόντο/Γκλιμτ-Αλκμαάρ 2-1 για τη φάση των «16»). Το περασμένο καλοκαίρι διαιτήτευσε δυο ματς των προκριματικών του Conference League.

Όλα τα ματς της Super League που σφύριξε ο Νταμπάνοβιτς είναι τα εξής:

Φέτος:

1η Αγωνιστική πλέι οφ: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1,

20ή Αγωνιστική: Ιωνικός-Ατρόμητος 2-1.

Πέρσι:

1η Αγωνιστική πλέι οφ: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1,

6η Αγωνιστική πλέι οφ: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0.

Βοηθοί του Νταμπάνοβιτς στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα είναι οι συμπατριώτες του Τοντόροβιτς, Ντούκιτς, τέταρτος ο Περράκης, βοηθός του Δανού Κρογκ στο VAR θα είναι ο Ψάρρης (Ζακύνθου).

Ο Κρογκ είναι διεθνής της δεύτερης κατηγορίας της UEFA και σφυρίζει από το 2012 στην πρώτη κατηγορία της χώρας του. Είναι διεθνής από το 2019 και την τρέχουσα σεζόν μπήκε σε ένα ματς της πρώτης προκριματικής φάσης του Champions League και σε ένα ομίλου του Conference League (Καραμπάγκ-Ομόνοια 1-1).

Διαβάστε επίσης