Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετοιμάζουν μελέτη στη Super League

Ετοιμάζουν μελέτη στη Super League
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 - 00:12

Πόσες ομάδες πρέπει να συμμετέχουν στη Super League; Ποιος πρέπει να είναι ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος; Απλά ερωτήματα, όμως, όταν πρόκειται για προϊόν έρευνας βοηθούν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα. Για αυτό και στη διοργανώτρια ετοιμάζουν μελέτη προκειμένου να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις για το ποιος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι «ελκυστικός» και παράλληλα θα αποφέρει κέρδη στις ομάδες.

Πάντως, μην προτρέχετε. Αφενός αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο αφετέρου όποιες αλλαγές δεν θα ισχύσουν νωρίτερα από τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Επίσης, όποιες αλλαγές γίνουν, αν γίνουν, επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο, θα ισχύσουν σε βάθος πενταετίας.

Η ιδέα για να διεξαχθεί μελέτη έπεσε στο τελευταίο ΔΣ της Super League όπου η Λαμία επιχείρησε να καταθέσει πρόταση άμεσης αύξησης των ομάδων στις 16, όμως την απέσυρε επειδή δεν είχε καμία τύχη. Δεν γινόταν η Λίγκα να εκτεθεί επειδή οι όποιες αλλαγές πρέπει να ισχύουν για το μεθεπόμενο πρωτάθλημα.

Να μην ξεχνάμε ότι κάθε καλοκαίρι, τέτοια εποχή, όλο και κάποιος θέλει αναδιάρθρωση. Παράλληλα, γίνεται και ντόρος! Και ο ΠΑΟΚ θέλει να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος! Όμως, το να μιλάνε χωρίς στοιχεία δεν έχει αξία.

Σημασία έχει πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον επενδυτών το πρωτάθλημα. Σε μια τέτοια έρευνα δεν υπολογίζεται μόνο η γνώμη των φιλάθλων, μεγάλη σημασία έχει τι θα πουν οι χορηγοί αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια.

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. Να μην πούμε ότι οι προτάσεις γίνονται για το κατά πως βολεύουν την κάθε ομάδα. Φέτος μπορεί να λέει πρωτάθλημα με 16 ομάδες, του χρόνου με 12 κ.ο.κ. Όμως, το πρωτάθλημα δεν είναι λάστιχο!

Διαβάστε επίσης