Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πολυεργαλείο» Ζινκερνάγκελ!

«Πολυεργαλείο» Ζινκερνάγκελ!
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 - 21:24

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα αγωνίζεται για τα επόμενα τρία (3+1) χρόνια ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ. Ο Δανός εξτρέμ προσθέτει μεγάλη ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή του Θρύλου, αφού διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του, τόσο σε δημιουργία, όσο και σε εκτέλεση. Με συμμετοχή σε 124 γκολ, σε 305 ματς στην καριέρα του, ο 27χρονος άσος εντάσσεται στη «φαρέτρα» του Πέδρο Μαρτίνς, με ένα στόχο. Να ανεβάσει το επιθετικό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Και ξέρει πως να το κάνει…

Ο Πορτογάλος κόουτς τον ήθελε διακαώς στο «στρατόπεδο» του. Και τον περιμένει πώς και πώς στην Αυστρία, για να «μπει» στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και να ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά. Ο Μαρτίνς γνωρίζει τις ικανότητες του Δανού εξτρέμ, για αυτό και τον θέλει έτοιμο στα ματς με την Μακάμπι Χάιφα, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ζινκεράνγκελ πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο», που κάθε προπονητής θέλει να έχει στο «οπλοστάσιο» του. Είναι ο παίκτης που τα κάνει όλα! Δημιουργεί, σκοράρει, είναι ταχύτατος, με εξαιρετική ντρίμπλα και φυσικά, αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις μεσοεπιθετικά. Για παράδειγμα, την περσινή σεζόν στην Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Δανός εξτρέμ έπαιξε σε πέντε διαφορετικές θέσεις, τις περισσότερες ως «10αρι». Συγκεκριμένα, σε 25 ματς αγωνίστηκε ως επιτελικός χαφ, με την ελευθερία να βρίσκεται και στα πλάγια, εννιά φορές έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ, έξι ως δεξί εξτρέμ, τρεις ως δεύτερος επιθετικός, ενώ τέσσερις μέχρι και σέντερ φορ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον υπολογίζει σε πρώτη φάση για εξτρέμ. Και ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε κάποτε: «Μου αρέσει να παίζω περισσότερο δεξιά, αλλά σημασία έχει τι θέλει ο κάθε προπονητής μου». Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δημιουργία και σκοράρισμα από τα εξτρέμ του. Και ο Ζινκεράνγκελ ταιριάζει… γάντι σε αυτό. Μην ξεχνάμε, ότι μετρά 59 γκολ και 65 ασίστ έως τώρα!

Διαβάστε επίσης