Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα 5 αυτογκόλ του Μπαλτάκου με τον Κλάτενμπεργκ

Τα 5 αυτογκόλ του Μπαλτάκου με τον Κλάτενμπεργκ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 13:19

Κανονικά, όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος για το θέμα του Κλάτενμπεργκ δεν αντέχουν σε κριτική. Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας έκανε το άσπρο μαύρο, φτάνοντας σε μια ...σφαίρα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα! Ξεπερνά μέχρι και τη λογική.

Ας δούμε κάποιες από τις δηλώσεις του στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στο OPEN»:

1) Αρχικά, ο Μπαλτάκος εκτέθηκε, όταν ρωτήθηκε για το οικονομικό. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει την αμοιβή του Κλάτενμπεργκ; Όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε, εάν έχει συναντηθεί με τον Αγγλο αρχιδιαιτητή απάντησε: «Ναι, όταν βρέθηκα μαζί με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA μιλήσαμε για διάφορα θέματα. Τους ενημέρωσα ότι το ποσό που λαμβάνει είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα». Ο Μπαλτάκος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ παίρνει 600.000 ευρώ τον χρόνο. Όμως, ο Αγγλος και οι συνεργάτες του (Κόλινς, Μπένετ, Καπέλα) παίρνουν συνολικά 448.000 ευρώ, μαζί με την εφορία. Αυτά τα χρήματα δεν τα πληρώνει η ΕΠΟ! Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πληρώνουν συνολικά 200.000 ευρώ και τα υπόλοιπα η UEFA!

2) Ο Μπαλτάκος δεν είπε ποιος θα πληρώσει τον αρχιδιαιτητή που θέλει ο ίδιος. Όπως δήλωσε «δεν είναι εύκολο να βρεις αρχιδιαιτητή με λιγότερα χρήματα. Δεν έρχονται με λιγότερα από 300.000 ευρώ. Δεν μπορεί να έρθει με 3.000 ευρώ το μήνα, κανείς δεν θα το δεχτεί αυτό». Όμως, αυτά τα χρήματα (= 300.000 ευρώ) αποκλείεται να τα πληρώσει η UEFA επειδή δεν θα είναι επιλογής της. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα πληρώνει μόνο τον Κλάτενμπεργκ, επειδή αυτός είναι δικής της επιλογής. Παράλληλα, μένοντας ο Αγγλος, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν και οι τέσσερις ΠΑΕ. Αρα, ο Μπαλτάκος θα επιβαρύνει την ομοσπονδία, επειδή αποκλείεται η UEFA να πληρώνει επιλογή του Μπαλτάκου. Το ίδιο ισχύει και για τις τέσσερις ΠΑΕ. Θυμίζουμε ότι ο Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι δεν έχει πάρει λίστα με υποψήφιους αρχιδιαιτητές από τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.

3) Μήπως ότι τάχα ο Κλάτενμπεργκ «παίρνει 600.000 ευρώ τον χρόνο» είναι μόνο δικαιολογία για να διώξει τον Αγγλο αρχιδιαιτητή; Υπενθυμίζουμε ότι δεν τον θέλουν ο ίδιος και η ΑΕΚ.

4) Ο Μπαλτάκος έμεινε μετεξεταστέος και σε ένα ακόμη οικονομικό θέμα που έχει σχέση με τον Κλάτενμπεργκ. Εκείνο που δεν ξέρει είναι πως όταν ήρθε στην Ελλάδα, πριν από δυο χρόνια, η UEFA σε συνεννόηση με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ του ζήτησαν να μειώσει το κόστος της διαιτησίας. Ας ρωτήσει να μάθει αν οι προκάτοχοί του έμεναν σε σπίτια στην Κηφισιά και στο Κεφαλάρι. Επίσης, θα μάθει ότι είχαν γραμματείς, οδηγούς και άλλα τέτοια... αρχοντικά! Με την οικονομική πολιτική του Κλάτενμπεργκ οι δαπάνες για τη διαιτησία μειώθηκαν κατά 500.000 ευρώ.

5) Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν λαμβάνει υπόψη του τη γνώμη της πλειοψηφίας, παρά δρομολογεί μια λύση που είναι στο ίδιο μήκος κύματος με μια συγκεκριμένη ομάδα. Ως γνωστόν στο προηγούμενο ΔΣ της Λίγκας, τη Δευτέρα (4/7), μόνο η ΑΕΚ ψήφισε για να φύγει ο Αγγλος αρχιδιαιτητής, ο ΠΑΟΚ επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ο Βόλος ήταν απών. Δηλαδή, έντεκα ομάδες θέλουν τον Κλάτενμπεργκ για τα δυο επόμενα χρόνια. Όμως, όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Super League στο θέμα του Αγγλου αρχιδιαιτητή τα έβαλε όλα στο μίξερ: «Πέρυσι, τέσσερις ομάδες, οι BIG 4 , όπως λέγονται αν και δεν μου αρέσει ο όρος αυτός , αποφάσισαν ομονοούσες ότι θα είναι ο Κλάτενμπεργκ. Τώρα αυτές οι ομάδες δεν ομονοούν, έχουν χωριστεί. Ούτε η Λίγκα ομονοεί. Δεν γίνεται να αποφασίζουν οι τέσσερις».

Τι ξεχνά ο Μπαλτάκος; Ότι για πρώτη φορά η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ (= οι 11 από τις 14) θέλει ο Κλάτενμπεργκ να είναι αρχιδιαιτητής για τα δυο επόμενα χρόνια. Παρόλα αυτά δεν αποδέχεται την απόφαση! Δεν αποδέχεται μια απόφαση που του λύνει τα χέρια σε ένα σοβαρό πρόβλημα, αυτό του επόμενου αρχιδιαιτητή. Που αλλού γίνονται αυτά; Υπάρχει λογική στη στάση του Μπαλτάκου.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης