Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συμπαγής και προσηλωμένος στην τακτική του, θα ψάξει γκολ!

Συμπαγής και προσηλωμένος στην τακτική του, θα ψάξει γκολ!
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 - 13:04

Αρχίζουμε θυμίζοντας ότι τα εκτός έδρας γκολ δεν μετράνε, πλέον, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το τι συμβαίνει στον θεσμό του Κυπέλλου της «εξυγίανσης» είναι άλλο «έργο», αλλά δεν μας απασχολεί εδώ. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός πάει απόψε στο Ισραήλ, για να σκοράρει. Και όταν λέμε να σκοράρει, δεν εννοούμε απλώς να βάλει ένα γκολ, για να έχει πλεονέκτημα, για τη ρεβάνς. Είπαμε, το εκτός έδρας γκολ δεν πιάνεται πλέον ως αβαντάζ. Επομένως, αυτό που σαφώς είπε ο Πέδρο Μαρτίνς είναι πως αν ο Ολυμπιακός δεχθεί γκολ, θα πρέπει ο ίδιος να βάλει περισσότερα, για να επιτύχει τον στόχο του. Να έχει, δηλαδή πλεονέκτημα, έναντι της Μακάμπι, επιστρέφοντας στο Καραϊσκάκη.

Ο τρόπος για να γίνει αυτό πράξη είναι σαφής: Ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι προσηλωμένος και πειθαρχημένος, στο πλάνο του. Μια ομάδα, η οποία θα κοιτάξει να είναι συμπαγής και να κλείσει τους χώρους προς την περιοχή του Τόμας Βατσλίκ. Να κοιτάξει το πως θα απαγορεύσει στη Μακάμπι Χάιφα να γίνει απειλητική, προς την περιοχή του. Και στη συνέχεια να βγει μπροστά, για να πάρει αυτό που θέλει: Τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει στη Χάιφα για να παίξει κατενάτσιο. Δεν έχει τέτοια πρόθεση ο Πέδρο. Μία ήττα (μακριά από ‘μας) με το ελάχιστο σκορ, δεν του κάνει. Η ισοπαλία του κάνει… λιγάκι. Με γκολ ή χωρίς, δεν έχει σημασία, αν είναι ισοπαλία, γιατί όπως είπαμε, πλέον το εκτός έδρας γκολ δεν δίνει πλεονέκτημα. Μόνο οι νίκες δίνουν προκρίσεις και οι συνολικές διαφορές γκολ, αλλά όχι με ισοπαλίες. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πάει στο Ισραήλ να ψάξει γκολ, για να νικήσει. Όχι απλώς για να μη χάσει…

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Διαβάστε επίσης