Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτοί που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι

Αυτοί που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 - 14:14

Είναι δεδομένο ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν μερικές αρετές παραπάνω. Και μία εξ αυτών είναι η δυνατότητά τους, στα δύσκολα, να είναι εκεί. Να βγαίνουν μπροστά. Να μην «κρύβονται» και να βγαίνουν από τα μαρκαρίσματα, για να πάρουν την μπάλα. Και να κάνουν αυτό που πρέπει. Έχουν, παράλληλα, τη δυνατότητα να κάνουν «το κάτι παραπάνω» και με την μπάλα στα πόδια… Να δώσουν «το κάτι παραπάνω», για να οδηγήσουν την ομάδα εκεί όπου πρέπει… Σε νίκη, σε πρόκριση, σε τίτλο.

Ο Ολυμπιακός έχει τέτοιους παίκτες, στην ομάδα του. Ξεχωρίζουν. Και ένας εξ αυτών είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ένας παίκτης, από αυτή την κατηγορία του «μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι», που λέμε… Και ο Κάρλος Κορμπεράν ξέρει ότι τέτοιους παίκτες δεν είναι εύκολο να ρισκάρει να τους ρίξει από νωρίς μέσα. Είναι και άλλοι παράγοντες, εν προκειμένω. Ο Ματιέ μπορεί να δώσει ένα ποιοτικό ημίωρο, 20λεπτο, ανάλογα με την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται. Αλλά αυτό μπορεί ο Κάρλος Κορμπεράν να το χρειαστεί αργότερα, στο ματς. Και όχι από την αρχή…

Με την πιθανότητα παράτασης να είναι πάντα εκεί, ο Κορμπεράν δύσκολα θα ρισκάρει να βάλει τον Βαλμπουενά βασικό… Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 1-1 του πρώτου αγώνα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης και ο Κορμπεράν το έχει αυτό στο μυαλό του… Έτσι αποφασίζει και για το πως θα κινηθεί, αναλογικά με την ενδεκάδα του, απόψε. Αλλά και τις αλλαγές που ενδεχομένως θα κάνει.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Μία λέξη: Προσωπικότητα!

Μία λέξη: Προσωπικότητα!

Όσοι παίξουν απόψε το βράδυ, πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ποιον Σύλλογο εκπροσωπούν και πόσο τυχεροί είναι που έχουν τη δυνατότητα να το πράττουν. Και να βγάλουν προσωπικότητα!