Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ενδεκάδα του Θρύλου για απόψε, η άλλη οπτική

Η ενδεκάδα του Θρύλου για απόψε, η άλλη οπτική
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 - 13:46

Ο Ολυμπιακός έχει απόψε (21:30) μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του. Απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Θρύλος θέλει να νικήσει, για να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League και να συνεχίσει από εκεί, με στόχο το να δώσει το παρών, στους ομίλους της διοργάνωσης. Και νωρίτερα, μέσα στην ημέρα, μιλήσαμε εκτενώς για την πιθανότητα να δούμε τον Ολυμπιακό να κατεβαίνει στο γήπεδο της Σλόβαν με 4-2-3-1. Είναι μια πιθανότητα. Δεν είναι η μόνη. Αναλύσαμε το 4-2-3-1. Πάμε να αναλύσουμε και το 4-3-3 και μερικές «ενστάσεις» του Κορμπεράν, για το πρώτο πλάνο…

Η πρώτη έχει να κάνει με τον Μανωλά και το επίπεδο ετοιμότητας. Τον δοκίμασε, τον είδε, ίσως όμως να μη ρισκάρει και να μην τον βάλει από την αρχή στο ματς. Είναι πιθανότερο, σε αυτή τη φάση, να προχωρήσει στην επιλογή του Σισέ με τον Μπα, για δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Τέρμα και ακραία μπακ δεν αλλάζουν φυσικά.

Η άλλη ένσταση έχει να κάνει με το κέντρο. Στο 4-3-3 είναι πιθανό να πάει στην επιλογή Μπουχαλάκη. Εμβιλά-Κούντε-Μπουχαλάκη. Για να έχει καλύτερο έλεγχο του κέντρου, ανασταλτικά και δημιουργικά, αφού ο Έλληνας άσος έχει καλή πάσα και ψάχνει να βγάλει μπροστά την ομάδα. Σε αυτό το σενάριο, στο 4-3-3 δηλαδή, είναι πιθανό να δούμε στο αρχικό σχήμα τον Ζινκερνάγκελ, αλλά στα άκρα. Μασούρας στο ένα άκρο, Ζινκερνάγκελ στο άλλο. Μικρότερη πιθανότητα συγκεντρώνει το σενάριο να μπει στην ενδεκάδα ο Αγκιμπού (στον άξονα) ή ο Βαλμπουενά (στα άκρα).

Τέλος, η τρίτη και τελευταία ένσταση του Κορμπεράν έχει να κάνει με την επίθεση. Και τη σκέψη του να βασιστεί πάλι στον Τικίνιο. Συνήθως ο Βάις παίζει με 3 πίσω και αν το πράξει και απόψε, θα χρειαστεί έναν σέντερ φορ, όπως ο Τικίνιο, να δώσει τις μάχες που έδωσε και στη Μακάμπι Χάιφα, στο εκτός έδρας ματς, όπου ήταν διακριθείς.

Ξαναλέμε, αυτές είναι προσεγγίσεις, με βάση τις δοκιμές τις οποίες έκανε ο Κορμπεράν, για την πιθανή ενδεκάδα που θα δούμε απόψε… Όλα θα φανούν γύρω στις 20:30, με την ανακοίνωση της ενδεκάδας.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Μία λέξη: Προσωπικότητα!

Μία λέξη: Προσωπικότητα!

Όσοι παίξουν απόψε το βράδυ, πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ποιον Σύλλογο εκπροσωπούν και πόσο τυχεροί είναι που έχουν τη δυνατότητα να το πράττουν. Και να βγάλουν προσωπικότητα!