Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τικίνιο: Τίμιος και δυνατός, αλλά... (video)

Τικίνιο: Τίμιος και δυνατός, αλλά... (video)
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 17:27
Αρθρογράφος: Στράτος Ζαλούμης
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Στην Μποταφόγκο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος έπαιξε απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας τον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, τον αποχαιρέτησε κιόλας με μήνυμά του στα social media.

Έμεινε έναν χρόνο στον Θρύλο και σε 50 συμμετοχές κατέγραψε 14 γκολ. Όχι όσα θα ήθελε και ο ίδιος. Όχι όσα θα ήθελαν και στον Ολυμπιακό. «Έπεσε», όμως, στην... περίπτωση. «Έπεσε» σε μία μέτρια χρονιά του Ολυμπιακού. Και όσο δύσκολα πήγαινε μπροστά η μπάλα και δημιουργούνταν ευκαιρίες, τόσο τον επηρέαζε και τον ίδιο. Λογικό. Άλλωστε, είναι επιθετικός που πρέπει να τροφοδοτηθεί σωστά για να την στείλει μέσα, δεν μπορεί να πάρει την μπάλα και να σκοράρει με ατομική ενέργεια.

Ένα το κρατούμενο. Και είμαι βέβαιος ότι στον Ολυμπιακό των προηγούμενων 3 ετών, ο Τικίνιο, στον ίδιο αριθμό αγώνων (50), θα είχε κοντά στα διπλάσια γκολ.

Δεύτερο το κρατούμενο: «Έπεσε» πάνω στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Σούπερ παίκτες και οι δύο, αλλά σίγουρα «επηρεάστηκαν» και των δύο οι αριθμοί και από το ότι δεν έπαιζαν σερί ματς (ίσως περισσότερο... εναλλάξ πήγαιναν!), αλλά και από το ότι όταν έπαιζαν μαζί, τότε κάτι δεν λειτουργούσε καλά.

Κατά τα άλλα, ο Τικίνιο στον έναν χρόνο του στον Ολυμπιακό έδειξε αρκετά πράγματα. Σέντερ φορ που αν σου βάλει πλάτη δεν τον... κουνάς ποτέ. Βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό. Τίμιος ο Βραζιλιάνος φορ, προσέφερε σε μία ιδιαίτερη περίοδο, αλλά ήρθε η ώρα να πάμε παρακάτω...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης