Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «Transfermarkt» αποθεώνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Το «Transfermarkt» αποθεώνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη!
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:20

Το όνομα του Ολυμπιακού «παίζει» παντού αυτό το καλοκαίρι, σε όλο τον πλανήτη. Και αυτό, χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο ηγέτης του Θρύλου έκανε τεράστιες υπερβάσεις στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και «τρέλανε» τον κόσμο! Είναι χαρακτηριστικό, ότι το «Transfermarkt» ετοίμασε αφιέρωμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τις σπουδαίες κινήσεις του στους Πειραιώτες και την Νότιγχαμ Φόρεστ!

Η πιο γνωστή ίσως ποδοσφαιρική ιστοσελίδα παγκοσμίως «παίζει» πρώτο θέμα τους «ερυθρόλευκους», αναφερόμενη με τα καλύτερα λόγια στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Στον τίτλο, το «Transfermarkt» αναφέρει: «Μεταγραφική φρενίτιδα: Νότιγχαμ Φόρεστ και Ολυμπιακός σπάνε ρεκόρ υπό τον ιδιοκτήτη Μαρινάκη».

Μεταξύ άλλων, στο μεγάλο αφιέρωμα του «Transfermarkt», τονίζεται: «Η Νότιγχαμ Φόρεστ έγραψε ιστορία στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο σύλλογος της Premier League έσπασε ρεκόρ μεταγραφών, υπογράφοντας 22 παίκτες αυτό το καλοκαίρι, σπάζοντας ένα βρετανικό ρεκόρ μεταγραφών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τη Νότιγχαμ Φόρεστ το 2017 και οδήγησε τον σύλλογο πίσω στην Premier League το 2022, για πρώτη φορά από το 1999. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια απίστευτη εξέλιξη. Η Φόρεστ, όχι μόνο έσπασε τα ρεκόρ όσον αφορά στις υπογραφές παικτών, αλλά και το ποσό των χρημάτων που επένδυσε. Η ομάδα που ανέβηκε στην Premier League έχει ξοδέψει 161,95 εκατομμύρια ευρώ αυτήν την περίοδο για νέους παίκτες ήδη. Μόνο τέσσερις σύλλογοι έχουν ξοδέψει περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι. Ήταν, επίσης, το μεγαλύτερο ποσό που ξόδεψε κάποιος σύλλογος που πήρε άνοδο στην ιστορία!

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η μισή ιστορία. Εκτός από ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Μαρινάκης είναι και πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Ο ελληνικός σύλλογος της Super League υπέγραψε 15 παίκτες αυτό το καλοκαίρι.

Η φρενίτιδα στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες του ελληνικού παραθύρου ήταν όντως απίστευτη! Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Μαρσέλο, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου Χάμες Ροντρίγκες και ο Κονγκολέζος επιθετικός Σέντρικ Μπακαμπού είναι μόνο τρεις αξιοσημείωτες ελληνικές υπογραφές! Ο σύλλογος προσέλαβε επίσης τον Αμερικανό Ντε Λα Φουέντε, τον επιθετικό μέσο της Κοπεγχάγης Πεπ Μπιέλ.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός ξόδεψε μόλις 16 εκατομμύρια ευρώ σε νέες μεταγραφές! Στο πλαίσιο της Super League, αυτή είναι μια εκπληκτική επένδυση. Συγκριτικά, ο δεύτερος μεγαλύτερος (σε μεταγραφές) ΠΑΟΚ ξόδεψε λιγότερο από το μισό (5,98 εκατ. ευρώ) σε νέους παίκτες.

Αυτή τη στιγμή, η αξία της ομάδας του Ολυμπιακού είναι 144,8 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ είναι δεύτερη με αξία μόλις 54,55 εκατ. ευρώ».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης