Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο πρωταθλητής είναι εδώ! «Καθάρισε» ο Μπακαμπού!

Ο πρωταθλητής είναι εδώ! «Καθάρισε» ο Μπακαμπού!
Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 - 17:58

Επιστροφή Μίτσελ στον Ολυμπιακό, επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες. Ο Θρύλος νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, με τον Μπακαμπού να «καθαρίζει» το ματς με δύο γκολ, στο 45+1’ και στο 67’. Συνεχίζουμε δυνατά και στα επόμενα παιχνίδια. Και τώρα, η Καραμπάγκ (6/10, 22:00), σε έναν «τελικό» για τον Ολυμπιακό.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 2 φορ και σχήμα 4-4-2 και ο πρωταθλητής Ελλάδας ήλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Κυριάρχησε, αλλά οι δύο πρώτες ευκαιρίες ήρθαν από τον Σισέ και μετά από στατικές φάσεις, εκτελεσμένες από τον Χουάνγκ! Στο 5’, ο Νοτιοκορεάτης μέσος εκτέλεσε το φάουλ, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε στην κλειστή γωνία με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 13’ από κόρνερ του Χουάνγκ, ο Σισέ έπιασε, αμαρκάριστος, την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Ολυμπιακός ανέβασε ένταση και απόδοση μετά το μισάωρο κι είχε αρκετές καλές στιγμές, τις περισσότερες με τον Μπακαμπού. Στο 30’, ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε και ο Μπακαμπού από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πάνω στον Γιαννιώτη, ενώ στο 33’ και στο 34’ έχασε άλλες δύο καλές στιγμές, την πρώτη από κοντά αλλά αστόχησε υπό πίεση και τη δεύτερη με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή (μπλόκαρε ο Γιαννιώτης). Στο 35’ δόθηκε πέναλτι, μετά από χρήση του VAR, σε ξεκάθαρο χέρι του Ροτάριου μέσα στην περιοχή από σέντρα του Μασούρα. Όμως, ο Ελ Αραμπί στο 38’ νικήθηκε από τον Γιαννιώτη και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει ο Ολυμπιακός το σκορ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μασούρας είχε δοκάρι με πλασέ από κοντά, ενώ στο 41’ ο Μπακαμπού έκανε το πλασέ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 45’ δόθηκε νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Μπακαμπού από τον Κιβρακίδη. Ο Κονγκολέζος επιθετικός ανέλαβε εκείνος την εκτέλεση και έκανε το 1-0 στο 45+1. Δίκαιο το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό που δεν απειλήθηκε καθόλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ ξεκίνησε με αλλαγή, βάζοντας Βαλμπουενά αντί Ελ Αραμπί. Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος και ο Τζολάκης έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Ρομπάιγ στο 48’. Η πρώτη ευκαιρία του Ατρόμητου στο παιχνίδι! Στο 54’ ο Μπακαμπού δεν έπιασε καλά την κοντινή κεφαλιά από τη σέντρα του Βρουσάι, όμως στο 67’ ήρθε το 2-0 από τα δικά του πόδια. Ο Κονγκολέζος φορ έγινε αποδέκτης της κάθετης του Βαλμπουενά και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. «Καθάρισε» επί της ουσίας, το παιχνίδι. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με το ρυθμό να είναι πιο χαμηλός και τον Ατρόμητο να απειλεί με το μακρινό φάουλ του Μουνίθ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Τζολάκη. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό, έπιασε το σουτ, αλλά ο Χατζηισαΐας απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς στο Καραϊσκάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (90’ Σαμασέκου), Μασούρας (62’ Γκάρι Ροντρίγκες), Βρουσάι (62’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί (46’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (72’ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ (81’ Μαυρομμάτης), Γκονζάλες (81’ Έρλινγκμαρκ), Κουέν, Φρίτζονσον (81’ Τζαβίδας), Ρομπάιγ, Ροτάριου (70’ Μουνίθ), Κιάρτανσον.

Διαβάστε επίσης