Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όρθιος στο Αζερμπαϊτζάν, μπορούσε τη νίκη. Και τώρα, ο ΠΑΟΚ!

Όρθιος στο Αζερμπαϊτζάν, μπορούσε τη νίκη. Και τώρα, ο ΠΑΟΚ!
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 - 21:44

Στο 0-0 με την Καραμπάγκ έμεινε ο Ολυμπιακός στο Αζερμπαϊτζάν, παρουσιάζοντας από το 25’ και μετά πολύ καλύτερη εικόνα. Έμεινε όρθιος, πήρε αποτέλεσμα, αλλά θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Δοκάρι είχε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 37’. Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες μόνο για την 3η θέση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με 3-5-2, αλλά δεν μπήκε καλά. Και ήταν ολοφάνερο όταν δεν πάταγε καλά στον αγωνιστικό χώρο, σε σημείο να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να μην μπορεί να βγει από την περιοχή του και να δέχεται μεγάλη πίεση. Στο 13’ το σουτ του Κάντι έξω από την περιοχή πέρασε λίγο έξω, όπως και το σουτ του Χουσεΐνοφ Μπ., μέσα από την περιοχή (ψηλά άουτ). Στο 23’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του στιγμή στο παιχνίδι, όταν από φάουλ του Μπιέλ, ο Ντόι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Μάλιστα, γύρω στο 25λεπτο, ο Μίτσελ εντόπισε όσα δεν του άρεσαν και άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Βρσάλικο να πηγαίνει δεξί μπακ, ο Βρουσάι δεξί χαφ, ο Μπιέλ δεκάρι και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αριστερό εξτρέμ. Μάλιστα, η διαφορά του Ολυμπιακού ήταν εμφανέστατη. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έδειχνε καλύτερο πρόσωπο. Στο 33’ η σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, μετά το τακουνάκι του Καμαρά, πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 37’: Μετά από ωραία συνεργασία και ανάπτυξη, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά επιχείρησε μία σέντρα προς τον Ουί-Τζο Χουάνγκ, αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Ολυμπιακός είχε κι άλλη καλή στιγμή, στο 44’, με τον Κούντε να πιάνει το βολέ με το αριστερό και τον Μαγκομενταλίγεφ να αποκρούει στη δεξιά γωνία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ δεν άλλαξε κάτι στις αρχές. Και δεν είχε λόγο να το κάνει, μιας και η εικόνα του Ολυμπιακού στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν καλή. Στο 52’ ο Κούντε είχε ένα αδύναμο σουτ (άουτ), ενώ στο 59’ ο Μπιέλ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Μαγκομενταλίγεφ μπλόκαρε σταθερά. Στην επόμενη φάση ο Ισπανός μέσος έδωσε τη θέση του στον Βαλμπουενά, με τον Μίτσελ να βάζει στο γήπεδο και τον Μαρσέλο αντί του Ουί-Τζο Χουάνγκ. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε αριστερός εξτρέμ και ο Καμαρά πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Στο 61’ ο Κούντε έκανε τρομερή κούρσα στον άξονα, επιχείρησε και το σουτ με το αριστερό, αλλά δεν το έπιασε καλά και η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Η Καραμπάγκ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 71’, με τον Όζομπιτς να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι σχετικά με το σκορ (0-0), με τον Ολυμπιακό να παίζει στις καθυστερήσεις με παίκτη λιγότερο, λόγω τραυματισμού του Βρσάλικο στο 90’.

Καραμπάγκ: Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζαντά, Χουσεΐνοφ Μπ., Γιαφαρκουλίγεφ, Γκαράγεφ (68’ Γιάνκοβιτς), Αλμέιδα (68’ Ρομαό), Σεϊντάγεφ, Κάντι (62’ Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (85’ Χουσεΐνοφ Α.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Βρσάλικο, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (86’ Ίνμπομ Χουάνγκ), Κούντε (69’ Εμβιλά), Βρουσάι (86’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (60’ Βαλμπουενά), Ουί-Τζο Χουάνγκ (60’ Μαρσέλο), Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης