Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός Β’ γίνεται ιδανικός προθάλαμος για την πρώτη ομάδα!

Ο Ολυμπιακός Β’ γίνεται ιδανικός προθάλαμος για την πρώτη ομάδα!
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 12:04

Ο Ολυμπιακός νιώθει ήδη δικαιωμένος, για τη δημιουργία της β’ ομάδας. Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Ντόι, η οποία εξιτάρει. Δεν είναι μόνο η περίπτωση του νεαρού άσου, ο οποίος ήρθε από τον Ολυμπιακό Β’ ως… αμυντικό χαφ και ο Μίτσελ τον καθιέρωσε στα στόπερ, η οποία αποτελεί τρανό παράδειγμα των κερδών τα οποία ο Θρύλος μπορεί να έχει από τη β’ ομάδα… Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επένδυσε πολλά και σε αυτό το project, το οποίο σε βάθος χρόνου μπορεί να αναδείξει παίκτες, οι οποίοι ΚΑΙ θα βοηθούν την ομάδα, αλλά ΚΑΙ θα γίνονται μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, στα χέρια των Πειραιωτών!

Ο Ντόη, ήταν μόνον η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά που θα δείξει μέσα από τον Ολυμπιακό Β’ την αξία τους. Ο 19χρονος άσος, «κατέγραψε» πέρυσι 26 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β΄ και πήρε… προαγωγή. Ο Ολυμπιακός Β΄, δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για να «ταΐζει» την πρώτη ομάδα με παίκτες εν πολλοίς έτοιμους. Μάλιστα, είναι σαφές ότι ακόμη και σε επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας, ο Ολυμπιακός Β’ είναι αρκετά σκαλιά πάνω, από τον ανταγωνισμό. Όποιος το ψάξει λίγο, βλέπει εύκολα ότι οι Πειραιώτες κοστολογούνται πάνω από 7 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη θέση πάει στον ΠΑΟ (4,65 εκατ. ευρώ). Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ Β΄, που βρίσκεται εφέτος μαζί με τον Ολυμπιακό Β΄ στον Νότιο Όμιλο, είναι στα 3,63 εκατ. ευρώ. Τέλος, ο ΠΑΟΚ Β΄ κοστολογείται στα 4,15 εκατ. ευρώ. Αλλά δεν είναι πλέον στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό.

Άλλο θετικό στοιχεία είναι ότι ο Ολυμπιακός Β’ είναι ο πιο… νεανικός από τους ανταγωνιστές! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 20 έτη, σε ένα ρόστερ 32 ποδοσφαιριστών, όπως εμφανίζεται στο Transfermarkt. Οι διαφορές βέβαια με τις άλλες δεύτερες ομάδες, είναι μικρές. Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ έχει μέσο όρο ηλικίας τα 20,1 έτη, σε σύνολο 37 παικτών. Σχετικά με την ΑΕΚ Β΄, έχει 32 παίκτες και ηλικία τα 20, 2 έτη και ο Παναθηναϊκός τα 20,5 χρόνια, σε σύνολο 34 ποδοσφαιριστών. Αλλά η διαφορά από τη Σούπερ Λιγκ 2 συνολικά είναι που δείχνει αρκετά. Μέσο όρο τα 24, 4 έτη στην κατηγορία, 20 έτη στον Θρύλο!

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα

Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα

Όποιος νομίζει ότι η έκβαση της φετινής Σούπερ Λιγκ εξαρτάται μόνο από την αγωνιστική ανάκαμψη του Θρύλου, σφάλλει.