Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα φιλικά μετρούν τόσο, όσο…

Τα φιλικά μετρούν τόσο, όσο…
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 - 13:46

Αναλύσαμε διεξοδικά ορισμένα θετικά σημεία, τα οποία εντοπίσαμε στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Χάντερσφιλντ. Ο Θρύλος έκανε αυτό που έπρεπε. Ήταν καλός. Είχε ευκαιρίες, έβαλε δύο γκολ, δεν δέχθηκε φάσεις. Είχε και αρνητικά στοιχεία. Ορισμένοι παίκτες δεν φάνηκαν τόσο. Άλλοι ήταν άστοχοι. Άλλοι δεν έκαναν καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Πάσα ή σουτ. Άλλοι παίκτες ξεχώρισαν. Έκαναν και παραπάνω πράγματα, από εκείνα τα οποία πρέπει να κάνουν, στο γήπεδο. Έδειξαν. Και έτσι φάνηκαν.

Η ουσία, πίσω από όλα αυτά, είναι μία: Τα φιλικά μετρούν τόσο, όσο… Και ούτε… δράμι παραπάνω, που λέμε. Απλό και δεν χρειάζεται ούτε να ενθουσιαζόμαστε, ούτε να… αποκαρδιωνόμαστε, στα καλά και στα «στραβά». Ψυχραιμία. Παντού.

Όπως το καλοκαίρι, όταν ο Ολυμπιακός στα φιλικά του δεν πήγαινε καθόλου καλά, επισημαίναμε τα «στραβά» τα οποία βλέπαμε και στεκόμασταν σε αυτά, αλλά διατηρούσαμε την ψυχραιμία μας, το ίδιο κάνουμε και τώρα. Ήταν ένα φιλικό. Ναι, είδαμε ΠΟΛΛΑ θετικά πράγματα. Έχουμε άφθονο υλικό, να αναλύσουμε και να μπούμε πιο βαθιά σε αυτό. Να κουβεντιάσουμε ποδοσφαιρικά. Μέχρις ενός σημείου, βεβαίως. Ούτε υπέρμετρος ενθουσιασμός χρειάζεται, για μια νίκη 2-0 επί της Χάντερσφιλντ, ούτε τίποτα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τέτοιες νίκες, στα φιλικά, για την ψυχολογία του. Εκείνη απέναντι στη Σταντάρ, εφόσον έρθει, θα είναι επίσης σημαντική. Για την ψυχολογία. Πέραν αυτού, ο Ολυμπιακός καλείται να παραμείνει ψύχραιμος, συγκεντρωμένος και να μην… πετάει στα σύννεφα. Χρειάζεται διάρκεια και συνέχεια. Εκεί θα κριθούν όλα. Κρατά τα πολλά θετικά που έβγαλε, η ομάδα. Και προχωρά. Βήμα-βήμα, για τη μεγάλη ανατροπή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης