Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομολογία ανικανότητας για ξένους διαιτητές

Ομολογία ανικανότητας για ξένους διαιτητές
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 21:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Συμφώνησε και ο ΠΑΟΚ στο αίτημα του Ολυμπιακού για ελίτ διαιτητή στο παιχνίδι της Κυριακής στην Τούμπα. Το αίτημα υποβλήθηκε, στη χθεσινή (30/1) συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Δημήτρη Αγραφιώτη και δεν γινόταν να μη συμφωνήσει ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης που, όπως και ο Αγραφιώτης παρίστανται στην ΕΕ της ΕΠΟ, ως εκπρόσωποι της Super League.

Πλέον, ο Μπένετ... σέρνεται στην κανονικότητα και δεν έχει δικαιολογία να ορίσει ξένο ρέφερι από το κάτω ράφι στο ματς της Τούμπας, στο ματς της Κυριακής (5/2). Το αίτημα διατυπώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο και με επιστολή του Ολυμπιακού που εστάλη σήμερα (31/1) στην ΕΠΟ με αφορμή τη συζήτηση της ΕΕ. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ επικαλείται και τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, ενώ ζητεί ο ελίτ διαιτητής να είναι από μια από τις εξής χώρες: Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία.

Στη συζήτηση για τη διαιτησία, όπου πάρθηκε και απόφαση για την αγορά δέκα συστημάτων ενδοεπικοινωνίας με το VAR, υπήρξε και ομολογία ανικανότητας. «Ο Μπένετ μου είπε ότι δεν μπορεί να βρει καλούς ξένους διαιτητές επειδή δεν έρχονται με αυτά τα χρήματα», ανέφερε ο Μπαλτάκος. Ετσι, αποφασίστηκε διπλασιασμός των αμοιβών τους (από 1.500 στις 3.000 ευρώ) για να τους προσελκύσουν. Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραδέχθηκε ότι αδυνατούν να φέρουν ρέφερι από Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία.

Πάντως, το σχέδιο που κρύβουν είναι αυτό της απαξίωσης των ξένων διαιτητών. Το σύστημα θέλει να επαναφέρει τους Ελληνες στα ντέρμπι, όμως οι ομάδες προτιμούν τους ξένους και κάποια στιγμή θα θέσουν θέμα Μπένετ. Πως γίνεται ο Περέιρα και ο Κλάτενμπεργκ να έφερναν διαιτητές επιπέδου και ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ να φέρνει τον έναν χειρότερο από τον άλλον;

Διαβάστε επίσης