Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κούντους-Κανός: Ένας πανηγυρισμός, δύο διαφορετικές αποφάσεις

Κούντους-Κανός:  Ένας πανηγυρισμός, δύο διαφορετικές αποφάσεις
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 - 14:23

Πόσο απέχουν τελικά οι διαιτητές τη χώρας μας από τους διαιτητές της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών; Γιατί η μαγεία του ποδοσφαίρου χάνεται;

Η αληθεία είναι ότι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εκγληματικών διαιτητικών αποφάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο έγκλημα δεν είναι μόνο ένα offside που δεν το είδε ο επόπτης ή μία κίτρινη η οποία δεν δόθηκε ποτέ ή ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε...

Διαιτητικό έκγλημα μπορεί να θεωρηθεί για παράδειγμα η επιλογή του διαιτητή να «κιτρινίσει» τον Κανός στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, όταν ο Ισπανός σκόραρε και δακρυσμένος πανηγύρισε με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Σε αγαπώ μαμά», αφιερωμένο στη μητέρα του, την οποία είχε χάσει μόλις λίγα 24ωρα πριν.

Θα πεί κανείς «ναι, αλλά έτσι είναι ο κανονισμός». Ε, λοιπόν, εδώ έρχεται το ηθικό κομμάτι, το ανθρώπινο που λέμε βρε αδερφέ. Αν ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε επιλέξει να μην βγάλει την κάρτα από το τσεπάκι του, θα δεχόταν κάποια μεγάλη τιμωρία; Θα τα... άκουγε από τον κόσμο ή θα διαμαρτυρόταν κανείς; Θυμάστε μήπως τον πανηγυρισμό του Γκατσίνοβιτς με το παιδί του στην κερκίδα, μετά το γκολ του στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ; Ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» δεν τιμωρήθηκε (και πολύ σωστά αποφάσισε ο διαιτητής).

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Πάμε να δούμε όμως τι έγινε πρόσφατα και στην Ολλανδία, όταν ο Μοχάμεντ Κούντους σκόραρε στον αγώνα του Άγιαξ εναντίον της Σπάρτα Ρότερνταμ...

Ο 22χρονος μέσος φόρεσε ένα λευκό μπλουζάκι που έγραφε «RIP ATSU», προς τιμήν του Κρίστιαν Άτσου, του συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική Γκάνας, που βρέθηκε νεκρός, κάτω από τα απομεινάρια του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί, σωστά; Όμως ο διαιτήτης του αγώνα πλησίασε τον παίκτη του Άγιαξ για να σιγουρευτεί εάν είναι καλά, καθώς τον είδε συγκινημένο.

Mάλιστα, ο Κούντους δήλωσε μετά το ματς: «Ο διαιτητής μου είπε ότι δεν επιτρέπεται (σ.σ. η αφαίρεση φανέλας), αλλά καταλαβαίνει γιατί αυτή είναι μία μεγαλύτερη στιγμή από το ποδόσφαιρο. Έχουμε κανόνες ποδοσφαίρου, αλλά αυτό είναι πέρα ​​από το ποδόσφαιρο, πρόκειται για τη ζωή και το θάνατο. Μεγάλος ο σεβασμός μου για τον διαιτητή».

Βλέπετε, πολλές φορές, τέτοιου είδους κανονισμοί μπορούν να κάνουν στην άκρη και να μιλήσουν οι παίκτες...

Δημήτρης Ασωνίτης

Διαβάστε επίσης

Κωδικός: Ντέρμπι

Κωδικός: Ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός οφείλει να σπάσει στο αρνητικό σερί του το Σάββατο. Εμφατικά μάλιστα.