Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επιλογή που καλείται να κάνει ο Μίτσελ, ενόψει ντέρμπι

Η επιλογή που καλείται να κάνει ο Μίτσελ, ενόψει ντέρμπι
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 13:52

Πλησιάζει το μεγάλο ντέρμπι. Το «κλάσικο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Θρύλος είναι σε ρυθμό ντέρμπι και προετοιμάζεται αναλόγως. Ο Μίτσελ δουλεύει καθημερινά πολλά πράγματα, στις προπονήσεις, για να καταφέρει να παρουσιάσει την ομάδα του όπως την έχει στο μυαλό του, στο ντέρμπι. Και, πάνω από όλα, να το κερδίσει! Απλά τα πράγματα… Αναλύουμε παρακάτω ένα θέμα, το οποίο απασχολεί ιδιαιτέρως τον Ισπανό τεχνικό, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης του Σαββάτου, στον Ναό.

Καλείται, λοιπόν, ο Μίτσελ να κάνει μια επιλογή. Να αποφασίσει αν θα ρίξει έναν παραπάνω χαφ στο κέντρο. Για παράδειγμα τον ανεβασμένο Σαμασέκου. Στερώντας από την ομάδα του έτσι έναν εξτρέμ από τα άκρα. Ίσως παίζοντας περισσότερο ένα 4-3-3. Με Χάμες-Μπιέλ πέριξ του Μπακαμπού στην επίθεση. Και με Εμβιλά, Χουάνγκ, Σαμασέκου στα άκρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Μίτσελ θα χάσει δύναμη στα άκρα, όπου οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού (Χουάνκαρ και Κώτσιρας συνήθως) ανεβαίνουν αρκετά και δημιουργούν προβλήματα στους αντιπάλους.

Από την άλλη, υπάρχει η σκέψη του Ισπανού να μείνει με ακραίους επιθετικούς στο σχήμα του. Ένα 10άρι, τον Χάμες αν είναι στο 100% και έτοιμος και -λογικά- τους Κανός-Μπιέλ στα άκρα. Με τους Εμβιλά και Χουάνγκ στον άξονα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από τους δύο χαφ του, να πάρουν το κέντρο. Να κάνουν περισσότερη δουλειά, δηλαδή. Αλλά θα έχει ενισχυμένες πτέρυγες, κρατώντας απασχολημένους και τους μπακ του Παναθηναϊκού…

Οι μέρες περνούν. Και ο Μίτσελ συνεχίζει να δουλεύει. Ανυπομονούμε για την ανακοίνωση της 11άδας…

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης