Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κίτρινο «ναυάγιο» στη Super League 2

Κίτρινο «ναυάγιο» στη Super League 2
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 - 20:10
Χαμός έγινε στο ΔΣ της Super League 2, το οποίο συνδυάστηκε με άνευ προηγουμένου ναυάγιο της ΑΕΚ. Γιαννάκης και Κοσμάς δεν κατάφεραν να σώσουν τον πρόεδρό της Λεωνίδα Λεουτσάκο, το μόνο που κατάφεραν είναι να τον δουν να παραιτείται.
Οι εκλογές για τον διάδοχό του θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Σε ολόκληρο το ΔΣ, διάρκειας έξι ωρών πρωταγωνίστησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, με αδιάκοπο σφυροκόπημα και μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν σας νοιάζει αν πεθάνουν οι ομάδες, σας νοιάζει μη χαθεί μια ψήφος στην ΕΕ της ΕΠΟ». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η ειδική επιτροπή της Super League 2 δεσμεύτηκε για οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ στις ομάδες, αρκεί να παραιτούνταν ο Λεουτσάκος. Όμως, ο πρόεδρος της διοργανώτριας, αρχικά είχε γαντζωθεί στην καρέκλα του.
Πότε έλεγε να του κάνουν πρόταση μομφής, πότε έλεγε ότι θα παραιτηθεί αφότου οι ομάδες έπαιρναν τα χρήματα. Επιστρατεύθηκε μέχρι και η ΑΕΚ για να τον σώσει, όμως το μόνο που κατάφεραν ο διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Κοσμάς και ο γνωστός Γιαννάκης Παπαδόπουλος, οι οποίοι έσπευσαν να τον στηρίξουν, είναι να τον δουν να παραιτείται, καθώς η παρουσία τους δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην αποτροπή των εξελίξεων.
Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο τεταμένη που έπαιξαν ξύλο ο Χρήστος Πρίτσας της Κηφισιάς και ο Χρήστος Παπαδημητρίου του Διαγόρα Ρόδου, είχαμε δηλαδή εμφύλιο της ΑΕΚ, όπου πρόσκεινται οι δυο παράγοντες των ομάδων της Super League 2. Το σκηνικό θύμισε άλλες εποχές. Επίσης, είναι δε χαρακτηριστικό ότι τριάντα μπράβοι γύρισαν τη Super League 2 στο… σκοτάδι, στις εποχές της ΕΠΑΕ! Δυναμικό παρών έδωσε και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς.
Όχι μόνο δεν χαρίστηκε στον Λεουτσάκο, τον σφυροκοπούσε επί έξι ώρες, όσες ήταν και η διάρκεια του ΔΣ, ενώ παράλληλα ξεγύμνωσε τόσο τον (μετέπειτα) παραιτηθέντα πρόεδρο της Super League 2 όσο και ολόκληρο το «κίτρινο» σύστημα, καθώς τόνισε: «Δε σας νοιάζει αν πεθάνουν οι ομάδες, δε σας νοιάζει ο διασυρμός της Λίγκας 2. Σας νοιάζει να μην παραιτηθείτε και χαθεί μια ψήφος στην ΕΕ Της ΕΠΟ και ο μισθός.
Πείτε το να το ξέρουν και οι ομάδες! Και να ξέρετε κάτι. Οι ομάδες, η Παναχαική, η Καλαμάτα, η ΑΕΛ δε θα χαθούν! Θα βρούν το δρόμο τους. Αυτό το τσίρκο θα χαθεί που έχετε φτιάξει εδώ και έχει βάλει λουκέτο»… Οι εκλογές για τον διάδοχό του θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το άλλο Σαββατοκύριακο.
Και κάτι ακόμα: Μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν κατάφερε να συνδέσει τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο με την ΑΕΚ, στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις εκλογές στις ΕΠΣ. Από τότε δίνει συνέχεια αφορμές χωρίς να προκύψει αναψηλάφιση της υπόθεσης.
Και κάτι τελευταίο: Απαραίτητος είναι ο εκσυγχρονισμός της SL 2 με νέο καταστατικό όπως επιβάλλεται. Είναι μια ευκαιρία να αποτελέσει παρελθόν και ο νομικός σύμβουλός της Αντώνης Βουγίδης που όλα τριγύρω αλλάζουν, όμως αυτός μένει εκεί!

Διαβάστε επίσης

Τέλος ο Λεουτσάκος από την SL 2

Τέλος ο Λεουτσάκος από την SL 2

Παραιτήθηκε από την προεδρία αφού τον στρίμωξαν οι ομάδες μετά από ΔΣ έξι ωρών. Το ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα. Ξανά στη σέντρα οι ομάδες (11-12/3).