Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O Zινκερνάγκελ και η δεύτερη ευκαιρία...

O Zινκερνάγκελ και η δεύτερη ευκαιρία...
Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023 - 10:05

ΜΙΛΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

O Φίλιπ Ζινκερνάγκελ παίκτης που ήξεραν καλά στον Ολυμπιακό και πόνταραν στα χαρακτηριστικά του όταν τον ενέταξαν στο δυναμικό της ομάδας. Ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε με την προοπτική να είναι βασικός στα πλάνα των Πειραιωτών αλλά δεν αξιοποιήθηκε και τώρα παίρνει την δεύτερη ευκαιρία να μείνει και να καθιερωθεί στον Θρύλο υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Δανός άσος είναι περιουσία του συλλόγου και νέος προπονητής θα αποφασίσει και γι’ αυτόν σε αυτή την προετοιμασία πως θα τον χειριστεί, αλλά πάντως έχει χαρακτηριστικά που αρέσουν, που μπορούν σε μια νορμάλ ομάδα να προσφέρει. Γιατί την περσινή σεζόν, η τράπουλα στον Ολυμπιακό ανακατεύτηκε πολύ και… θύμα υπήρξε και ο Ζινκερνάγκελ. Απέδειξε και στο Βέλγιο άλλωστε πόσο κοντά στο γκολ είναι, τώρα επέστρεψε για να αποφασιστεί και τι θα γίνει.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός στη Σταντάρ έκανε εξαιρετική χρόνια έχοντας 28 αγώνες με 10 γκολ και 2 ασίστ ενώ στον Ολυμπιακό πρόλαβε να παίξει σε 7 αγώνες έχοντας 2 τέρματα. Τα 2 γκολ του τα έβαλε στον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκά ματς. Στο Βέλγιο ανέβηκε αισθητά και η ψυχολογία του υπό την έννοια ότι και καθιερώθηκε βασικός και αναδείχθηκε αλλά και βοήθησε τη Σταντάρ.

Στοιχεία που έχει ο Ζινκερνάγκελ, έλειψαν από την ομάδα. Ένας εξτρέμ με καλή φυσική κατάσταση, πίεση ψηλά, κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Μπορούσε να πλασαριστεί μια χαρά στην αντίπαλη περιοχή, προφανώς έπεσε και αυτός… θύμα της όλης κατάστασης που δημιουργήθηκε από το καλοκαίρι του 2022 στον Ολυμπιακό.

Ο Ζινκερνάγκελ αρέσει σε αρκετές ομάδες. Η Σταντάρ Λιέγης θα ήθελε να τον κρατήσει. Ενδιαφέρον έχει δείξει η Τζένοα, αλλά και η Τραμπζονσπόρ. Αυτή τη στιγμή, στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως είναι από τους λίγους που αξίζουν την ευκαιρία και γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στην αποστολή με τους υπόλοιπους 22 παίκτες του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης