Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι δοκιμές του Μαρτίνεθ και το υψηλό πρέσινγκ!

Οι δοκιμές του Μαρτίνεθ και το υψηλό πρέσινγκ!
Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023 - 21:00

ΜΙΛΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ANΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Θρύλος συνεχίζει στην Αυστρία να πατάει γκάζι και να θέλει να προετοιμαστεί, όσο το δυνατόν καλύτερα για τη νέα σεζόν που έρχεται. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δουλεύει καθημερινά σκληρά στο Μιλς και στόχος του είναι αυτό να βγει στο χορτάρι, όταν έρθει η ώρα για τα πρώτα επίσημα.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε με απογευματινή προπόνηση την Παρασκευή (7/7), παραμονή του πρώτου φιλικού με την Σλοβάτσκο (8/7, 18:00) στο Σβατς.

Το πρόγραμμα, λοιπόν, ξεκίνησε με διαφορετικό ζέσταμα, όπως κυρίως συνεχίζεται. Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες ήταν χωρισμένοι σε ομάδες, προσπαθούσαν να αποτρέψουν μία μεγάλη μπάλα να περάσει τα όρια που είχαν τεθεί στον αγωνιστικό χώρο πετώντας της μια ποδοσφαιρική μπάλα με τα χέρια. Μία άσκηση που άρεσε αρκετά στους παίκτες, καθώς έβγαζε γέλιο και πειράγματα μεταξύ τους. Πραγματικά δεν συνηθιζόταν, αλλά ο νέος γυμναστής των «ερυθρολεύκων», Βίκτορ Λαφουέντε Ναδάλες φέρνει καινούργια πράγματα στην ομάδα.

Στη συνέχεια, η δεύτερη άσκηση αφορούσε την κατοχή της μπάλας, υπήρχαν στημένα μικρά τερματάκια.

Από εκεί και πέρα, μερικές από τις σκέψεις του για τον Ολυμπιακό και που χτίζει φανέρωσε στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (7/7) ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες και τους έβαλε να παίξουν μίνι διπλό σε μικρότερο από το κανονικό γήπεδο. Και σ’ αυτό το μίνι δίτερμα της προετοιμασίας που διεξάγεται στην Αυστρία, ο 42χρονος τεχνικός ζητούσε από τους παίκτες του, τα εξής: Σωστό build up, το οποίο να ξεκινάει από τον τερματοφύλακα και επίσης, προστασία μπάλας. Ανάπτυξη και από τα πλάγια. Φυσικά και αρκετά υψηλό πρέσιγνκ ώστε να οδηγηθούν οι αντίπαλοι αμυντικοί σε λάθη. Τέλος, οι Πειραιώτες δούλεψαν και στο τομέα των στημένων φάσεων. Ένας τομέας, όπου αντιμετώπιζε αρκέτα προβλήματα την περασμένη σεζόν.

Η κόκκινη ομάδα αποτελούνταν από τους Πασχαλάκη, Ντόη, Ρέτσο, Ανδρούτσο, Ρέαμπτσιουκ, Μπιέλ, Μπουτούτσι, Καρβάλιο, Φορτούνη, Μασούρα.

Από την άλλη, η μπλε ομάδα ήταν οι Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Μπα, Μπαγκαλιάνης, Ραμόν, Μπουχαλάκης, Ζίνκερναγκελ, Πέπε, Βρουσάι, Ελ Αραμπί, ενώ οι Ίνμπομ και Λιάτσος ήταν οι παίκτες μπαλαντέρ.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετρούν αντίστροφα για το πρώτο τους φιλικό αγώνα με τη Σλοβάτσκο το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18.00 Ελλάδας), όπου εκεί θα δούμε σε επίπεδο αγώνα, το τι έχει δουλέψει όλες αυτές τις μέρες ο Ισπανός τεχνικός.

Να σημειωθεί ότι, στην χθεσινή προπόνηση, 300 χιλιόμετρα έκανε Έλληνας ομογενής ΓΑΥΡΟΣ για να δει την αγαπημένη του ομάδα να προπονείται στο Μιλς. Ο Φώτης Πότσης είναι γνωστός σε όλους στην ομάδα αφού ταξιδεύει από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας όπου διαμένει μόνιμα σε κάθε σημείο της Αυστρίας ή της Γερμανίας (και όχι μόνο) που βρίσκεται από χρόνο σε χρόνο ο Ολυμπιακός για προετοιμασία.

Διαβάστε επίσης