Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άγνοια κινδύνου για τα οικονομικά έχουν στην ΕΠΟ

Άγνοια κινδύνου για τα οικονομικά έχουν στην ΕΠΟ
Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023 - 20:41

Στη σκιά των αμοιβών των golden boys, στην ΕΠΟ, καθώς μέσω της ΓΣ της ομοσπονδίας δεν είχαν πρόβλημα να σφίξουν περισσότερο την οικονομική θηλιά με την απόφαση για ετήσια αποζημίωση ύψους 96.000 ευρώ στον Μπαλτάκο τόσο για τον προηγούμενο όσο και για τον επόμενο χρόνο, δηλαδή σύνολο 192.000 ευρώ. Όλα αυτά χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη σχετικά με τα οικονομικά, χώρια που με βάση το νόμο δεν προβλέπονται οικονομικές απολαβές για τους προέδρους των ομοσπονδιών, άσχετα αν ο Μπαλτάκος έπαιξε με τις λέξεις ότι «δεν είναι μισθός αλλά αποζημίωση». Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι δεν έκαναν μελέτη για το αν υπάρχει ανταπόδοση σε συνδυασμό με τους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών, αν και το αποτέλεσμα είναι γνωστό αν «ζυγίσουμε» τις χορηγίες ή τα έσοδα από το Κύπελλο.

Είναι γνωστό ότι η ομοσπονδία έχει οικονομικά προβλήματα, όμως ουδείς ασχολείται με αυτό. Επίσης, την επιβαρύνουν όλο και περισσότερο στη σκιά των έντονων παραπόνων της Super League για «τα υπέρογκα ποσά» που καταβάλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην ΕΠΟ.

Στο τελευταίο (27/6) ΔΣ της Super League έγινε ανάλυση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της ΕΠΟ, οι οποίες τέθηκαν προς έγκριση στη ΓΣ της ομοσπονδίας, την Παρασκευή 30 Ιουνίου. Ειδικότερα έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς ειπώθηκε ότι για δυο χρόνια οι ΠΑΕ έχουν καταβάλει 23,5 εκατ. ευρώ στην ομοσπονδία, ενώ οι ετήσιοι μισθοί της ΕΠΟ ανέρχονται στα 10.720.000 ευρώ. Καθόλου υπερβολικό να αναφέρουμε ότι η Λίγκα πληρώνει τις αμοιβές των golden boys και τα ρουσφέτια της ΕΠΟ! Για αυτό, όπως ανέφερε η ανακοίνωσή της, «ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος προς την ΕΠΟ, για την έναρξη συζήτησης, προκειμένου να εξορθολογιστούν τα υπέρογκα ποσά που καταβάλλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προς αυτήν».

Καθόλου τυχαία η αναφορά στα «υπέρογκα» ποσά, τα οποία οι ΠΑΕ αποδίδουν από πρόστιμα, ποσοστά από τα τηλεοπτικά συμβόλαιά τους, από τα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών, από τις μεταγραφές και από τις πωλήσεις παικτών και άλλα.

Το αν είναι νόμιμη ή όχι η αποζημίωση του Μπαλτάκου είναι άλλο θέμα. Θυμίζουμε ότι η ΕΕ της ΕΠΟ «κλωτσάει» και αρκετοί σύμβουλοι δεν θέλουν να επικυρώσουν την απόφαση της ΓΣ της ομοσπονδίας.

TAGS

Διαβάστε επίσης