Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρόνια πολλά, μεγάλε Τζόλε! (videos)

Χρόνια πολλά, μεγάλε Τζόλε! (videos)
Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2023 - 10:00

Μεγάλοι ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει διαχρονικά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και συνεχίζουν να τη φορούν. Έλληνες και ξένοι. Ξεχωρίζουν και αφήνουν το στίγμα τους, όπως το είχαν αφήσει και παλαιότεροι παίκτες, οι οποίοι πέρασαν από το λιμάνι. Ένας εξ αυτών, ο διαχρονικός αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Κλείνει τα 51 του χρόνια και συμπληρώνοντας μισό αιώνα ζωής, θα είναι για πάντα κομμάτι της ιστορίας, αυτής της τεράστιας ομάδας, την οποία υπηρέτησε.

Ο Τζόρτζεβιτς ήταν πάντα σημείο αναφοράς για τον Θρύλο, ένας ποδοσφαιριστής-σύμβολο και ένας αρχηγός, ο οποίος πραγματικά έπαθε… υπερκούπωση, φορώντας την τιμημένη ερυθρόλευκη και ριγωτή. Ο Τζόρτζεβιτς έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Θρύλου και όσα πέτυχε θα αποτελούν πάντοτε έμπνευση, για τις επόμενες γενιές.

Τα απλησίαστα «νούμερα» και το «λαμπρό» φινάλε

Ο απολογισμός των όσων κατάφερε στη σταδιοδρομία του με την ερυθρόλευκη ριγωτή, είναι απλά εντυπωσιακός: 12 Πρωταθλήματα (είναι ο παίκτης με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου), 5 Κύπελλα Ελλάδος και ένα Σούπερ Καπ. Σε 493 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε 158 γκολ και αναδείχθηκε ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος για τρία συναπτά έτη (2001,2002,2003).

Ο εμβληματικός «καπιτάνο» είπε «αντίο» στην ενεργό δράση, στον απίθανο τελικό Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ, στις 2 Μαΐου 2009, που συνοδεύτηκε και με τον τελευταίο του τίτλο, όπως δηλαδή άρμοζε να «κλείσει» η καριέρα ένας τεράστιου ποδοσφαιριστή σαν αυτόν... με μία «κούπα».

Διαβάστε επίσης