Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαρτίνεθ: «Απαιτητικός ο όμιλος, στόχος πάντα η νίκη»

Μαρτίνεθ: «Απαιτητικός ο όμιλος, στόχος πάντα η νίκη»
Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:02

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ χαρακτήρισε απαιτητικό τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τόνισε πως στόχος των Πειραιωτών είναι πάντα η νίκη!

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού στην Cosmote TV μετά την κλήρωση της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ:

Για την πρώτη αίσθηση που του αφήνει η κλήρωση: «Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Έτσι είναι η Ευρώπη, έτσι είναι τα πράγματα και ότι και να κάνεις σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πολύ απαιτητικό. Έτσι και όμιλος μας, όπως και οι όλοι όμιλοι, τα παιχνίδια πολύ δύσκολα, πολύ απαιτητικά αλλά το να παίζεις με τους καλύτερους είναι ο μόνος τρόπος να γίνεις και εσύ καλύτερος, να βελτιωθείς, να συνεχίσεις να αναπτύσσεσαι σαν ομάδα. Εμείς αυτό θέλουμε. Θέλουμε να αναπτύξουμε την ταυτότητα μας, να είμαστε όλο και καλύτεροι και νομίζω πως αυτός είναι ένας καλός τρόπος να το πετύχουμε».

Για το στόχο του Ολυμπιακού στον όμιλο: «Όποτε βάζουμε τη φανέλα μας και πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος, η νίκη. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κάθε φορά. Είναι μία φάση ομίλων, ένα μίνι πρωταθλήματα και στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρουμε. Εμπιστευόμαστε την ομάδα, έχουμε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση και όχι μόνο σε αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή αλλά σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον. Έχουμε μία διαδικασία την οποία ακολουθούμε και νομίζω πως με ποιοτική δουλειά θα καταφέρουμε και κάτι καλύτερο».

Για το που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει στη διοργάνωση: «Όπως σας είπαμε, έχουμε απόλυτη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τη διαδικασία που ακολουθούμε. Θεωρούμε πως συνεχώς θα γινόμαστε καλύτεροί. Κάθε φορά που προσπαθείς και βάζεις καινούργιο στόχο, το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία μας. Έχουμε πολύ καλή νοοτροπία και πιστεύουμε πως έτσι θα συνεχίσουμε. Έχουμε την τύχη να έχουμε τεράστια βοήθεια και θετική ενέργεια από τον κόσμο μας. Ο Ολυμπιακός διαφέρει σε αυτό. Ξέρουμε πως έχουμε μία έξτρα δύναμή στο πλευρό μας. Η σύνδεση αυτή μας κάνει πολύ δυνατούς και έχουμε σκοπό να το εκμεταλλευτούμε».

Για το ποια ομάδα θα διάλεγε για την πρεμιέρα: «Κάποια που θα κερδίσαμε (σ.σ. γέλια). Θέλουμε φυσικά να κερδίσουμε τα παιχνίδια, να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Όμως δε θέλουμε να βιαζόμαστε τόσο, οι ομάδες χτίζονται όπως μαγειρεύονται τα καλύτερα φαγητά σε χαμηλή φωτιά. Δεν σκοπεύουμε να τρέξουμε, θέλουμε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή. Να μη ξεχνάμε πως έχουμε νεαρούς παίκτες που θέλουν να δείξουν τον εαυτό τους στην Ευρώπη. Θέλουν να εκμεταλλευτούν κάθε καινούργια πρόκληση, κάθε καιινούργιο στόχο. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτό. Νομίζω πως η ομάδα μας αποκτά ταυτότητα, κάθε φορά θα γίνεται όλο και καλύτερη. Έχουμε μπροστά μας πολλά πράγματα να κάνουμε και θα τα απολαύσουμε ένα ένα».

Διαβάστε επίσης