Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αρχίζουν τα όργανα για την ΕΠΟ με την απόφαση της SL για οικονομικό έλεγχο

Αρχίζουν τα όργανα για την ΕΠΟ με την απόφαση της SL για οικονομικό έλεγχο
Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:59

«Ομόφωνα το Δ.Σ. (σ.σ. της Super League) αποφάσισε να απαιτηθεί από την ΕΠΟ οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητο οίκο για τα υπέρογκα ποσά που δίνει η Super League στην Ομοσπονδία. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε με την εν λόγω απόφαση, υπό την αίρεση ότι θα συμφωνηθεί αντιστοίχως ομόφωνα να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και στη Super League, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Επιβεβαιώθηκε το δικαίωμα, βάσει καταστατικού, να προκαλέσει η ίδια έλεγχο στα οικονομικά του Συνεταιρισμού».

Πρόκειται για απόφαση της Super League, η οποία ελήφθη στο ΔΣ που έγινε στις 8/9, που μεταφράζεται ότι αρχίζουν τα όργανα για την ομοσπονδία! Στο Πάρκο Γουδή έχουν κατηγορηθεί ότι γίνεται... πάρτι ημετέρων, για προσλήψεις «δικών τους παιδιών», όπως έχουν κατηγορηθεί και για σπατάλες.

Η Super League έχει δικαίωμα να αιτηθεί οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο από ανεξάρτητο οίκο καθώς είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με υπολογισμούς οι ΠΑΕ έχουν καταβάλει συνολικά 23 εκατ. ευρώ τα τελευταία δυο χρόνια για τα «χαράτσια» της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό της ΕΠΟ, όπως παρουσιάστηκε στη ΓΣ της 30ής Ιουνίου, η ομοσπονδία έχει καταβάλει 29.000 ευρώ ως έξοδα ψυχαγωγίας προσωπικού, 65.000 για snacks και νερά!

Να μην παραλείψουμε και τις 105.000 ευρώ για έξοδα προβολής και διαφήμισης, όπως και τις 10.000 για social media.

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται η καταβολή, πάντα σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό της ΓΣ της 30ής Ιουνίου, η καταβολή ποσού ύψους 414.000 για ενοικίαση αυτοκίνητων. Ένα προκλητικό ποσό, καθώς θα μπορούσαν να είχαν αγοράσει ολόκληρο στόλο από αυτοκίνητα!

Εξοργιστικό είναι και το ποσό 200.000 ευρώ για έξοδα δικηγόρων (πέραν της μισθοδοσίας). Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΠΟ διαθέτει νομική υπηρεσία επτά ατόμων! Αξίζει να προσθέσουμε ότι πρόσφατα έχασε δικαστήριο και το εφετείο την υποχρεώνει στην επαναπρόσληψη του πρώην αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή Νικολάου Κολιολιού αλλά και στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 300.000 ευρώ!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΠΟ συμφώνησε με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου σε διακανονισμό χρωστούμενων ενοικίων των γραφείων της. Ετσι από τις 31/5 έως τις 30/9 θα καταβάλει σε δόσεις ποσό ύψους 448.328 χιλιάδων ευρώ που περιλαμβάνει έντοκη δόση διακανονισμού.

TAGS

Διαβάστε επίσης