Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το φυσάνε και δεν... κρυώνει για Έσε!

Το φυσάνε και δεν... κρυώνει για Έσε!
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 22:25

Παίζει ασταμάτητα και μέρα με τη μέρα κάνει όλο και πιο γνωστό το όνομά του στη Γηραιά Ήπειρο. Ο Σαντιάγκο Έσε είναι ένας από τους σταθερότερους παίκτες του φετινού Ολυμπιακού και έχει κάνει «θόρυβο» στην πατρίδα του. Πριν μερικούς μήνες, ο συμπαίκτης του Έσε, Φρανσίσκο Ορτέγκα έλαβε το προσκλητήριο από τον Λιονέλ Σκαλόνι για να προπονηθεί παρέα με τον Λιονέλ Μέσι στην προεπιλογή της πρωταθλήτριας κόσμου, Αργεντινής.

Εδώ και λίγα 24ωρα έγινε γνωστό πως είναι η σειρά του νεαρού μέσου να εκπροσωπήσει την πατρίδα του, αφού κλήθηκε από τον Χαβιέ Μασεράνο στην προεπιλογή της Κ23, που θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σύνολο του παλαίμαχου χαφ θα δώσει τα δύο πρώτα φιλικά στις 8 και στις 11 Ιουνίου στο Μπουένος Άιρες, με σκοπό να γίνει το «ξεσκαρτάρισμα» στη συνέχεια για την ομάδα, που θα πάει Παρίσι.

Το εντυπωσιακό με τον Έσε πάντως που είναι το πιο βασικό «γρανάζι» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τότε που ήρθε στον Πειραιά, είναι το γεγονός πως οι Αργεντίνοι έδειξαν με τον τρόπο αυτό πως θέλουν να… προλάβουν τους Πολωνούς, οι οποίοι ήθελαν πως και πως να τον εντάξουν στην Εθνική τους ομάδα. Άλλωστε, ο Έσε έχει πάρει ήδη πολωνικό διαβατήριο, έχει δηλωθεί στην ΕΠΟ και έτσι «άνοιξε» και θέση ξένου στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης