Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «αριθμοί» του Μαρτίνεθ και η θέση πίσω από τον Γκουαρδιόλα

Οι «αριθμοί» του Μαρτίνεθ και η θέση πίσω από τον Γκουαρδιόλα
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 10:05

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ήδη τη φετινή σεζόν ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτι το οποίο ίσχυε ωστόσο κατά γενική ομολογία και την περυσινή σεζόν, χωρίς όμως να φέρει και τον τίτλο για τους «ερυθρόλευκους», με την «εξυγίανση» να παίζει το δικό της ρόλο σε αυτό.

Ωστόσο, τη φετινή σεζόν οι Πειραιώτες δείχνουν αποφασισμένοι να υπερνικήσουν κάθε εμπόδιο και να πανηγυρίσουν το 48ο πρωτάθλημα της ιστορία τους κόντρα σε όλους και σε όλα.

Η αποφασιστικότητα και το πάθος του Θρύλου αποτυπώνεται και από το βαθμολογικό πίνακα μετά το πέρας των πρώτων 7 αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μόνος πρώτος με 19 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟ με 16 και ο ΠΑΟΚ 14.

Κατάφερε επίσης να εξασφαλίσει την είσοδο στους ομίλους τους Europa League, αφού απέκλεισε Γκενκ και Τσουκαρίτσκι. Ο απολογισμός του μέχρι στιγμής «γράφει» 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόνο 1 ήττα κατατάσσοντάς τον δεύτερο σε μία ιδιαίτερη λίστα πίσω από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Σύμφωνα με το «Transfermarkt», ο Μαρτινέθ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 2,31 πόντους μέσο όρο για Ισπανούς που δουλεύουν σε ομάδες εκτός της πατρίδας τους. Πρώτος είναι ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι με 2,33 ενώ οι Μικέλ Αρτέτα της Άρσεναλ και Τσάβι Αλόνσο της Λεβεκούζεν είναι μερικά από τα σπουδαία ονόματα που κοσμούν τη λίστα.

Βλέπουμε ότι δεν είναι μία τυχαία λίστα στην οποία μπαίνει όποιος θέλει. Έτσι λοιπόν δικαιώνεται η δουλειά που οδήγησε στο καλό ξεκίνημα του Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό βάσει νούμερων.

Διαβάστε επίσης