Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκάνδαλο: Φέρνουν τον VAR του... σφαγέα Μάσα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Σκάνδαλο: Φέρνουν τον VAR του... σφαγέα Μάσα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 - 12:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υποτίθεται ότι τους ορισμούς κάνει ο Φρόιντφελντ, ενώ ο Σουηδός ξεκίνησε με σκάνδαλο. Φέρνουν τον VAR του του... σφαγέα Μάσα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ο Μάρκο Πιτσινίνι δεν είναι διεθνής, ορίζεται περισσότερο στη Β' Εθνική και μαζί με τον Μάσα είχαν κάνει μπλόκο στον Ολυμπιακό στο περσινό ματς με την ΑΕΚ.

Αναφερόμαστε στο ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3 (play off, 3η αγωνιστική), όπου έγινε ένα... ιστορικό «χειρουργείο» από τον ελίτ Ιταλό Μάσα, χωρίς ο Πιτσινίνι να παρέμβει σε κάποια από τα τέσσερα εξόφθαλμα λάθη.

Τέσσερα ήταν τα σημαντικά λάθη. Ο Πιτσινίνι μπορούσε να παρέμβει και στις τέσσερις φάσεις, όμως δεν έκανε το καθήκον του.

Αναλυτικά, οι «σφαγιαστικές» αποφάσεις του Μάσα με... παρτενέρ τον Πιτσινίνι:

-Το πρώτο «χειρουργείο» έγινε στο 13', καθώς έβγαζε μάτια το σπρώξιμο του Βίντα στον Μπακαμπού. Η παράβαση πέναλτι ήταν ξεκάθαρη, όμως ο Μάσα δεν το έδωσε.

-Στο 38' ο Μάσα έκλεισε τα μάτια σε κόκκινη κάρτα σε βάρος του Σιμάνσκι που είναι ο ορισμός της αποβολής, καθώς ο Πολωνός πάτησε τον Βαλμπουενά με τις τάπες και υπήρχε κίνδυνος να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Παραμένει άγνωστο γιατί ο Μάσα δεν εφάρμοσε τον κανονισμό. Ηταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας.

-Το πέναλτι που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ στο 80', με το οποίο έκανε το 2-1, είναι ανύπαρκτο. Ο Βίντα βούτηξε και ο Ιταλός (μαζί με τον VAR) γελοιοποιήθηκαν. Οι Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ δεν υπέπεσαν σε παράβαση. Μόνο ο Μάσα είδε αυτό το πέναλτι.

-Πριν το 3-1 της ΑΕΚ, στο 90+1' προηγείται επιθετικό φάουλ του Αμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ πριν ο πρώτος δώσει την πάσα στον σκόρερ Μάνταλο. Κι εδώ, ο VAR Πιτσινίνι αμόλησε αετό. Κι εδώ, ολοκληρώθηκε το «έγκλημα» του Μάσα και του Πιτσινίνι που φέρνουν ξανά την Κυριακή για το ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Διαβάστε επίσης