Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Οσκαρ υποκρισίας και ο φόβος προσφυγής για έκπτωση

Το Οσκαρ υποκρισίας και ο φόβος προσφυγής για έκπτωση
Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023 - 22:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Καλείται συνεπώς η Super League 1 να εφαρμόζει σωστά από τούδε και στο εξής τον σχετικό κανονισμό, αντίθετα απ' ό,τι έχει πράξει στο πρόσφατο παρελθόν», ανέφερε ο Μπαλτάκος στην εισήγησή του, φράση που μπήκε και στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, το περασμένο Σάββατο 4/11. «Ξύπνησε» η ΕΠΟ και ζητεί τελεσιδικία των ποινών έδρας, ενώ η Λίγκα τους άνοιξε τα μάτια. Γελάει ο κόσμος, χώρια που η ΕΠΟ πρώτη από όλους έπρεπε να ξέρει τι ισχύει!

Επίσης, ο Μπαλτάκος ανέφερε ότι «στην προκειμένη περίπτωση η υπόθεση (του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού) έχει ήδη εκδικασθεί στο δευτεροβάθμιο όργανο και για το ανωτέρω ζήτημα εκφράστηκαν δημόσια μέλη αυτού σε σχετικό ερώτημα που τους τέθηκε, δηλαδή οι καθ' ύλην αρμόδιοι και έχοντες το δικαίωμα σύμφωνα με τον κανονισμό να προβαίνουν σε ερμηνεία των διατάξεων αυτού. Συνεπώς δεν μπορεί να χωρήσει διαφορετική προσέγγιση από την ΕΠΟ». Τότε γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΟ συγκάλεσε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων;

Η απάντηση είναι απλή. Ο Μπαλτάκος φοβήθηκε να προχωρήσει το ρουσφέτι στον ΠΑΟΚ, κακά τα ψέματα αυτός ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, επειδή κινδύνευε με έκπτωση, αυτός και όσοι θα ψήφιζαν κόντρα στην ξεκάθαρη διάταξη του Πειθαρχικού Κώδικα σύμφωνα με την οποία οι ποινές έδρας πρέπει να εκτίονται αφότου τελεσιδικήσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επιβεβαιώσει την παρουσία του κόσμου, η ΕΠΟ διέρρεε ότι θα το μπλόκαρε, για αυτό συγκλήθηκε και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων που τελικά έκανε στροφή 180 μοιρών.

«Καλείται συνεπώς η Super League 1 να εφαρμόζει σωστά από τούδε και στο εξής τον σχετικό κανονισμό, αντίθετα απ' ό,τι έχει πράξει στο πρόσφατο παρελθόν», ανέφερε η εισήγηση του Μπαλτάκου και η ανακοίνωση της ΕΠΟ. Εχουμε να κάνουμε με Οσκαρ υποκρισίας. Απόδειξη ότι με αφορμή την απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Πανθρακικός με επίσημο έγγραφό του προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ο Πανθρακικός ζητάει την επανάληψη του αγώνα με το Νέστο Χρυσούπολης, επισημαίνοντας ότι παρανόμως αυτός διεξήχθη την προπερασμένη Κυριακή χωρίς θεατές. Δηλαδή, στη Γ' Εθνική η ΕΠΟ «ζητούσε» να εκτίονται οι ποινές έδρας, άσχετα αν οι ομάδες έκαναν έφεση.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

TAGS

Διαβάστε επίσης