Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αρχηγού παρόντος... πήρε ΜΑΓΚΙΚΟ διπλό στην Τρίπολη!

Αρχηγού παρόντος... πήρε ΜΑΓΚΙΚΟ διπλό στην Τρίπολη!
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 - 22:28

Έτσι νικάς στην Τρίπολη. Μάγκικα. Όχι με… σφυριχτρούλα, πεναλτάκι και… Άγιος ο Θεός. Ο Θρύλος παρότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, κατάφερε με δύο γκολ του Κώστα Φορτούνη στην επανάληψη, να πάρει το διπλό (0-2) κόντρα στον Αστέρα και να επιστρέψει στις νίκες μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ και Γουέστ Χαμ, υπό το βλέμμα 5.000 ΓΑΥΡΩΝ.

Με πολλές αλλαγές και εκπλήξεις παρατάχθηκε στην Τρίπολη

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επεφύλασσε εκπλήξεις στο ματς με τον Αστέρα ως προς τον καταρτισμό των προσώπων της ενδεκάδας. Άλλαξε όλη την τριάδα πίσω από τον επιθετικό σε σχέση με τους παίκτες που συνηθίζει να χρησιμοποίει. Δηλαδή οι Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας έμειναν εκτός και τις θέσεις τους πήραν οι Σκάρπα, Σολμπακεν, Πεπ Μπιέλ.

Πιο αναλυτικά, Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντόη - Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας και τους Ροντινέι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα. Ο Αλεξανδρόπουλος με τον Έσε στο κέντρο, με τον Σκάρπα στο «10». Ο Μπιέλ και ο Σολμπάκεν στα «φτερά», με τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με το… καλημέρα να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στα πρώτα λεπτά, αλλά δυσκολεύτηκε να απειλήσει με αξιώσεις τον Παπαδόπουλο. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν κλειστούς τους χώρους προς την περιοχή τους και προσπάθησαν να απειλούν με αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή του Θρύλου στο ματς, σημειώθηκε στο 8’, όταν ο Μπιέλ άλλαξε το παιχνίδι με μια διαγώνια μπαλιά προς τα αριστερά στον Σκάρπα και εκείνος επιχείρησε μια σέντρα σουτ στην κίνηση, αλλά μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία ο Παπαδόπουλος. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να βρει διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Στο 23’ ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά για τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Μαροκινός δεν έπιασε καλά το σουτ που κατέληξε πάνω σε σώματα. Επτά λεπτά μετά, ο Έσε δέχτηκε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, ζύγισε το πόδι του και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό, με τον Θρύλο να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις στην απέναντι εστία, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος αναμενόταν, λογικά, να έχει πιο υψηλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός αύξησε περισσότερο την πίεση του και έγινε πιο απειλητικός με την έλευση του Ποντένσε στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικές ήταν οι ευκαιρίες του Αλεξανδρόπουλου και του Σκάρπα στο 48 και στο 59’. Αρχικά, ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ένα καλό σουτ που επιχείρησε, ενώ, ο Σκάρπα με προβολή από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63’, ο Μαρτίνεθ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στο ματς τους Φορτούνη και Μασούρας, «αναστατώνοντας» περισσότερο την άμυνα του Αστέρα. Δευτερόλεπτα μετά, ο Πασχαλάκης επενέβη σωτήρια στο σουτ του Ρενγκίς από πλεονεκτική θέση. Στο 69’, ο Φορτούνης εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ για τον Ορτέγκα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε την κίνηση έξω από την περιοχή, έπιασε και το σουτ, η μπάλα κόντρα και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για να γίνει το 0-1. Ο Θρύλος στη συνέχεια, χαλάρωσε και έδωσε δικαιώματα και έπαιξε με την φωτιά και στο 86’, λίγο έλειψε να ισοφαριστεί, όταν ο Καλτσάς βγήκε στην πλάτη του Ντόη και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει άουτ και δευτερόλεπτα μετά ο Ποντένσε αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού με τον Ιμπόρα να παίρνει την θέση του. Στο 90+6’ ο Θρύλος διπλασίασε τα τέρματα του με τον Φορτούνη ξανά. Μετά την εκτέλεση κόρνερ και με τον Παπαδόπουλο να έχει πάει στην περιοχή του Πασχαλάκη η μπάλα έφτασε στον Γιόβετιτς μετά από απομάκρυνση της άμυνας, την πέταξε μπροστά εκεί που ήταν ο Φορτούνης και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για τον Θρύλο.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος Γκαρθία, Καστάνιο, Πίτσου, Χουχούμης,Αλάγκμπε, Γκος, Σουρλής, Καλτσάς, Μιριτέγιο (15’ Μάντζης), Κρέσπι.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόη, Ροντινέι, Έσε, Σολμπάκεν, Σκάρπα (63’ Μασούρας), Σολμπάκεν {46’ Ποντένσε 86’ Ιμπόρα}, Μπιέλ (63’ Φορτούνης), Ελ Κααμπί (73’ Γιόβετιτς).

Διαβάστε επίσης

Μαρτίνεθ: «Αξίζαμε τη νίκη»

Μαρτίνεθ: «Αξίζαμε τη νίκη»

Ο Ισπανός κόουτς του Θρύλου μίλησε για την εμφάνιση των Πειραιωτών απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και αναφέρθηκε στο δύκολο πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων».

Ανησυχία με Ποντένσε...

Ανησυχία με Ποντένσε...

Ο Πορτογάλος αποχώρησε λίγο πριν το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αντιμετωπίζοντας τραυματισμό στο δεξί πόδι.