Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπιανκόν δίνει βάθος στην άμυνα του Θρύλου

Ο Μπιανκόν δίνει βάθος στην άμυνα του Θρύλου
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 - 12:58

Κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κλήθηκε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ένα νέο δίδυμο στην άμυνα, με τους Μπιανκόν και Ντόη να βρίσκονται μαζί για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός κόουτς δεν είχε στη διάθεσή του τον Τζάκσον Πορόζο (τραυματίας), αλλά και τον Παναγιώτη Ρέτσο (είχε συμπληρώσει κάρτες) και έτσι ο Μπιανκόν έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είχε περάσει δύσκολα στο παρελθόν, αντιμετωπίζοντας έναν σοβαρό τραυματισμό. Πλέον αποκτά όλο και περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, αφού αγωνίζεται και με τον Ολυμπιακό Β'. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής έχει μεγάλες δυνατότητες. Άλλωστε στα 18 του αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μονακό στο Champions League, ενώ η Νότιγχαμ είχε δαπανήσει δέκα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Τρουά.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον... έριξε στη μάχη για 74 λεπτά και εκείνος έδειξε το πρώτο δείγμα των δυνατοτήτων του. Μπορεί ο Μπιανκόν να έπαιξε απέναντι σε μία ομάδα χαμηλότερου επιπέδου, όμως έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι έμεινε εκτός για καιρό λόγω τραυματισμού, μπορεί να δώσει βάθος στην άμυνα των Πειραιωτών.

Στο ματς με τον Παναιτωλικό ο Μπιανκόν είχε 44/47 (94%) εύστοχες μεταβιβάσεις, βοηθώντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των Πειραιωτών. Μάλιστα, είχε 3/6 κερδισμένες μονομαχίες απέναντι στους επιτιθέμενους της ομάδας του Αγρινίου, ενώ είχε 19/21 μεταβιβάσεις πάνω από τη μεσαία γραμμή. Ακόμη, ο Γάλλος αμυντικός είχε πέντε ανακτήσεις κατοχής και ένα κλέψιμο.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι βαρύ και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει όλους τους παίκτες του να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ο Μπιανκόν μπορεί να... λύσει τα χέρια του Ισπανού κόουτς και να δώσει «ανάσες» στους ενδεκαδάτους του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης