Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Θρύλου στα playoffs του Conference League

Το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Θρύλου στα playoffs του Conference League
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 - 11:40

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και προκρίθηκε στο Conference League, αφού στο ματς της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, «πάτησε» με 5-2 την Μπάτσκα Τοπόλα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τη Δευτέρα (18/12) ο Θρύλος θα μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στα playoffs της διοργάνωσης και οι υποψήφιοι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων», με στόχο την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), η Γάνδη (Βέλγιο), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), η Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), η Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), η Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), η Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) και η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

Πάμε να δούμε αναλυτικά το προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Θρύλου...

Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ομάδα που ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά. Το 2022 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αντιμετωπίσει τους Σλοβάκους σε δύο αναμετρήσεις με στόχο ένα εισιτήριο στα playoffs του Europa League. Οι Πειραιώτες είχαν πανηγυρίσει την πρόκριση, κερδίζοντας στη διαδικασία των πέναλτι. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο όμιλο του Conference League, πίσω από τη Λιλ. Στο πρωτάθλημά της βρίσκεται στην πρώτη θέση και είναι φυσικά το φαβορί για την κατάκτηση.

Γάνδη

Ο Θρύλος έχει αντιμετωπίσει τη Γάνδη σε φιλική αναμέτρηση το 2016 (2-2). Οι Βέλγοι τερμάτισαν στη 2η θέση του δεύτερου ομίλου του Conference, έχοντας 13 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρώτη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο πρωτάθλημά τους δεν έχουν ιδιαίτερα καλή πορεία, καθώς βρίσκονται στην τρίτη θέση με 32 βαθμούς.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Οι Κροάτες ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός, αφού έχουν ηττηθεί δύο φορές από τους «ερυθρόλευκους» σε φάση ομίλων του Champions League. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ τερμάτισε στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου του Conference League, με εννέα βαθμούς, ενώ πρώτη ήταν η Βικτόρια Πλζεν με 18 βαθμούς. Στο πρωτάθλημά της, η ομάδα της Κροατίας βρίσκεται στην 3η θέση με 33 βαθμούς, πίσω από τη Χάιντουκ Σπλιτ (40 β.) και τη Ριέκα (35 β.).

Μπόντο Γκλιμτ

O Ολυμπιακός δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ την Μπόντο Γκλιμτ. Οι Νορβηγοί τερμάτισαν δεύτεροι στον τέταρτο όμιλο του Conference League με 10 βαθμούς, ενώ πρώτη ήταν η Κλαμπ Μπριζ με έξι βαθμούς περισσότερους. Στο πρωτάθλημά της, η Μπόντο Γκλιμτ είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς βρίσκεται στην 1η θέση με 70 βαθμούς.

Λέγκια Βαρσοβίας

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Οι Πολωνοί είχαν πολύ καλή παρουσία στον όμιλο τους στο Conference League και τερμάτισαν πίσω από την Άστον Βίλα (13 β.) με 12 βαθμούς. Εντός συνόρων, η Λέγκια Βαρσοβίας δεν πηγαίνει καθόλου καλά, καθώς βρίσκεται στην 6η θέση, πολύ μακριά από την κορυφή, με μόλις 29 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές.

Φερεντσβάρος

Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός δεν έχει αντιμετωπίσει τη Φερεντσβάρος. Οι Ούγγροι είχαν θετική παρουσία στον όμιλο με Φιορεντίνα, Γκενκ και Τσουκαρίτσκι, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρώτη Φιορεντίνα. Εντός συνόρων, η Φερεντσβάρος βρίσκεται στη 2η θέση με 30 βαθμούς.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τους Γερμανούς σε δύο αναμετρήσεις για τη φάση των ομίλων του Europa League το 2021. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της (ΠΑΟΚ, Αμπερντίν και Ελσίνκι), συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς. Στη Bundesliga, οι Γερμανοί δεν πηγαίνουν καθόλου καλά, αφού έχουν 21 βαθμούς και βρίσκονται στην 7η θέση.

Λουντογκόρετς

Ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει τη Λουντογκόρετς στα προκριματικά του Champions League, πριν δύο χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκλειστεί στη διαδικασία των πέναλτι και συνέχισαν στο Europa League. Οι Βούλγαροι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους, έχοντας πολύ δύσκολο έργο. Σε αυτόν τον όμιλο την κορυφή κατέκτησε η Φενέρμπαχτσε με 12 βαθμούς, όσους βαθμούς είχε και η Λουντογκόρετς. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Νόρντζελαντ με 10 βαθμούς, ενώ τελευταία ήταν η Σπάρτακ Τρνάβα με έναν βαθμό. Στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας, η Λουντογκόρετς βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 42 βαθμούς και μία αγωνιστική λιγότερη από την πρώτη Τσέρνο, η οποία έχει 45 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης