Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Mega: «Απόφαση – σοκ που διχάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

Mega: «Απόφαση – σοκ που διχάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 - 21:44

Απόφαση η οποία μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο, κρίνοντας ότι η UEFA δεν μπορεί να διατηρεί μονοπώλιο στις διοργανώσεις έλαβε το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι ενώ μπορεί έτσι να ξεκινήσει η δημιουργία ανεξάρτητης Λίγκας, την ίδια ώρα μεγάλα club, ομοσπονδίες και διεθνείς φορείς τοποθετήθηκαν υπέρ της UEFA, εκτός Ρεάλ και Μπαρσελόνα και Νάπολι.

Ιστορική απόφαση σήμερα από το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκρινε ότι η FIFA και η UEFA δεν έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα για τη διοργάνωση διασυλλογικών διοργανώσεων και δεν μπορούν να επιβάλλουν ποινές σε οποιονδήποτε σύλλογο συμμετάσχει σε άλλη διοργάνωση γιατί αυτό αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η απόφαση, όπως διευκρίνισε το δικαστήριο δεν σηματοδοτεί και τη δημιουργία ανεξάρτητης λιγκας, στην προκειμένη περίπτωση της European Super League.

Η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα πρωτοστάτησαν από το 2021 προς αυτή την κατεύθυνση και υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την αναγγελία. Πάντως σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Α22, Μπερντ Ραϊχαρτ, ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών κατηγοριών με τη συμμετοχή 64 ομάδων χωρίς όμως να διευκρινίζει την ημερομηνία έναρξης.

«Σίγουρα, σήμερα η Ευρώπη των ελευθεριών θριάμβευσε και πάλι και σήμερα το ποδόσφαιρο και οι οπαδοί του επίσης θριάμβευσαν».

Οι περισσότεροι ελίτ σύλλογοι τάσσονται υπέρ της παραμονής στην «αγκαλιά» της ΟΥΕΦΑ και ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν «έριξε» το γάντι στους Ισπανούς.

«Ελπίζω να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τη φανταστική τους διοργάνωση με δύο συλλόγους».

H ιδρυτική διακήρυξη της Εuropean Super League έσκασε σαν «βόμβα» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα τον Απρίλιο του 2021, αλλά εντός λίγων ημερών «εξατμίστηκε» λόγω της σφοδρής αντίδρασης των οπαδών κυρίως των Αγγλικών ομάδων.

Πηγή: Μegatv.com

Διαβάστε επίσης