Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... αφηγήματα για τους ξένους διαιτητές

Τα... αφηγήματα για τους ξένους διαιτητές
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 - 11:15

Με κάθε αφορμή κι ένα παραμύθι με σκοπό να κόψουν τους ξένους διαιτητές από τα ντέρμπι της Super League. Στην τηλεδιάσκεψη των ρέφερι, στις 13/12, στο πλαίσιο της αποχής τους είχε ξεσπάσει σάλος, καθώς ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Σταύρος Μάνταλος υποστήριξε ότι η UEFA έβγαλε... απαγορευτικό για τους ξένους ρέφερι. Μέχρι που η ΕΠΟ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση για να τα... μαζέψει: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση».

Όμως, ο Μάνταλος το... βιολί του. «Τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων στο γήπεδο με ξένο στο VAR;» είπε σε συνέντευξή του (21/12) στην «ΕΡΑ Σπορ». Παράλληλα, «ανακοίνωσε» και το παραμύθι ότι δεν μπορούν να βρουν και αυτό οφείλεται «σε διάφορους λόγους, από τους αγώνες των πρωταθλημάτων στις χώρες τους, μέχρι τις διακοπές πολλών, είτε λόγω τραυματισμών». Ξέσπασε σάλος με τη δήλωση Μάνταλου που έκανε πίσω, όμως δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Στο ίδιο έργο θεατές. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν ξένους διαιτητές, σαν τον Μακέλι, και σα να μην έφτανε που δεν μπορούν να ορίσουν ρέφερι από το πάνω ράφι, θέλουν να τους σταματήσουν, κόντρα στη συμφωνία των ομάδων της Super League. Ο Μπένετ, τον οποίο παραίτησαν επειδή είχε ορίσει τον Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, φέτος, έλεγε ένα άλλο παραμύθι αυτό της ανταλλαγής διαιτητών, όμως δεν ανακοινώθηκε υπογραφή πρωτοκόλλου με άλλη ομοσπονδία.

Το παραμύθι ότι τους θέλουν για τα ντέρμπι στις χώρες τους είναι παλιό. Αλλα παραμύθια: Πριν το μουντιάλ του Κατάρ έλεγαν ότι η FIFA δεν άφηνε τους ξένους, μετά ότι έχουν φορτωμένο πρόγραμμα λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Μετά ότι δεν τους άφηνε η UEFA. Μέχρι και ο Μπαλτάκος επιχείρησε να πείσει ότι «βρίζουν τις μάνες τους», χώρια που αποκάλυψε ότι έκοψε στο μισό τις αμοιβές (χωρίς να το πουν σε κανέναν), άρα έφταιγαν τα χρήματα που αυξήθηκαν στις 4.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης