Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «συμμορία» του ελληνικού ποδοσφαίρου «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη!

Η «συμμορία» του ελληνικού ποδοσφαίρου «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη!
Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2024 - 23:00

Σε ένα ματς στο οποίο πρωταγωνιστές δεν ήταν οι παίκτες, αλλά ο διαιτητής Μαρέγκα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, αφού έτσι το ήθελε ο Σλοβάκος ρέφερι και οι συνεργάτες του, οι οποίοι «καθάρισαν» για την ΑΕΚ. Έξαλλοι και δικαιολογημένα οι «ερυθρόλευκοι». Ακύρωσαν πεντακάθαρο γκολ του Μασούρα, δεν έδωσαν πέναλτι – μαρς σε μαρκάρισμα του Κάλενς στον Ναβάρο. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλει η Κυβέρνηση;

Έτσι παρατάχτηκε στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο μεγάλο ματς της 17ης αγωνιστικής της Super League, με τον Καρβαλιάλ να δίνει φανέλα βασικού σε Μπιανκόν και Ναβάρο παρατάσσοντας τους «ερυθρόλευκους» σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Στην εστία ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Ροντινέι, Ρέτσο, Μπιανκόν και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Έσε, Καμαρά τα χαφ, μπροστά τους ο Φορτούνης και οι Ποντένσε, Μασούρας στα «φτερά» της επίθεσης. Ο Φραν Ναβάρο βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, με διάθεση να πιέσει και να κυριαρχήσει και μόλις στο 2’ είχε την πρώτη του στιγμή. Ο Μασούρας έδωσε στον Φορτούνη και προτού γίνει απειλητικός ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Κάλενς απομάκρυνε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ροντινέι έβγαλε τη σέντρα, ο Καμαρά πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στα επόμενα λεπτά, η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεζε ψηλά χωρίς να απειλήσει με αξιώσεις, με τον Ολυμπιακό να παίζει περισσότερο στις αντεπιθέσεις, όπως ήταν αυτή στο 16’, όπου δεν είχε θετική κατάληξη. Ο Ναβάρο έφυγε στην κόντρα και έδωσε στον Φορτούνη, ο Μασούρας έχει κάνει ήδη κίνηση να μπει στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά ο Φορτούνης καθυστέρησε να πασάρει και ο Βίντα πρόλαβε και τον έκοψε. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 32’, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ και ο φορ της ΑΕΚ νίκησεστον αέρα τον Μπιανκόν και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πασχαλάκη για το 0-1. Έξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, «καρμπόν» με το πρώτο. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά στη διεκδίκηση που είχε με τον Μπιανκόν, η μπάλα κατέληξε στον Τσούμπερ που από κοντά ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό για το 0-2. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς, με τον Μασούρα να μειώνει σε 1-2 μετά από μια φοβερή μπαλιά πάρε-βάλε του Φορτούνη.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερη διάθεση στο δεύτερο μέρος, με στόχο να ανατρέψει την κατάσταση και να βελτιώσει την εικόνα του σε σχέση με το πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες έπαιζαν με ένταση και υπήρχαν σκληρά μαρκαρίσματα με τον διαιτητή Μαρέφκα να αφήνει το παιχνίδι να παιχτεί. Στο 59’, Ο Ναβάρο συνεργάστηκε με τον Φορτούνη που έκανε τη διαγώνια κίνηση από τα δεξιά προς τα αριστερά, έφτασε στο ύψος της περιοχής, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Καμαρά έβγαλε μια μαγική μπαλιά στον Μασούρα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο διεθνής εξτρέμ κοντρόλαρε με τον ώμο και σούταρε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο ανεκδίηγητος Μαρέφκα είδε χέρι και το VAR συμφώνησε μαζί του, ακυρώνοντας πεντακάθαρο γκολ του Θρύλου. Δευτερόλεπτα μετά, ο Σλοβάκος «χειρούργος» δεν έδωσε πέναλτι το μαρκάρισμα του Κάλενς στο Ναβάρο, επιβεβαίοντας, πως είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία από την «συμμορία». Στο 82’ ο Καρβαλιάλ πέρασε στο ματς τους Αλεξανδρόπουλο, Ρίτσαρντς και Ζέλσον Μάρτινς, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του. Με τον Σλοβάκο διαιτητή να... τσακίζει την ψυχολογία των παικτών του Θρύλου, δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να κερδίζει χάρη στον Μαρέφκα.

Oλυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος, Ορτέγκα (83’ Ρίτσαρντς), Έσε, Μαντί (83’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Φορτούνης, Ποντένσε (Μάρτινς), Ναβάρο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία.

Διαβάστε επίσης