Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα δύο επιθετικά φάουλ της ΑΕΚ που «έγιναν» γκολ και το... φάουλ του Ρέτσου με Βόλο (photo, videos)

Τα δύο επιθετικά φάουλ της ΑΕΚ που «έγιναν» γκολ και το... φάουλ του Ρέτσου με Βόλο (photo, videos)
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 12:08

Ούτε να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι διαιτητές της «εξυγίανσης». Το μόνο που ξέρουν είναι να προκαλούν καθώς τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά βγάζουν μάτια. Ο Τσαγκαράκης με την βοήθεια του Διαμαντόπουλο (VAR) ακύρωσε το γκολ του Μασούρα στο ματς του Ολυμπιακού με το Βόλο για φάουλ του Ρέτσου, όμως σε δύο παρόμοιες περιπτώσεις σε ματς της ΑΕΚ τα προφανέστατα σπρωξίματα των παικτών της έγιναν γκολ, με τους διαιτητές σε αυτές τις περιπτώσεις να πετούν… χαρταετό για να ευνοηθεί η ομάδα της «εξυγίανσης».

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσαγκαράκης με τον Διαμαντόπουλο στο VAR στο ματς Ολυμπιακός-Βόλος όχι μόνο ακύρωσαν καθαρό τέρμα του Μασούρα στο 56' που έκανε το σκορ 3-0, υποδεικνύοντας λανθασμένα επιθετικό φάουλ στον Ρέτσο που είχε πάρει την πρώτη κεφαλιά, αλλά φρόντισαν να «καθαρίσουν» και τον κεντρικό αμυντικό του Θρύλου.

Πάμε τώρα και στην ΑΕΚ και σε δύο φάσεις που σκόραρε και τα γκολ δεν ακυρώθηκαν για πεντακάθαρα επιθετικά φάουλ που θα έδινε μέχρι και ο «επενδυτής».

Αναλυτικότερα, στο ματς του περσινού πρωταθλήματος στο Ιωνικός-ΑΕΚ (1-2), το γκολ ισοφάρισης των «κιτρινόμαυρων» στο 82’ που άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή του σκορ, προέρχεται από επιθετικό φάουλ του Μουκουντί στον Μύγα, σε μια κίνηση «που θύμιζε περισσότερο ελληνορωμαϊκή πάλη και λιγότερο ποδοσφαιρικό ματς».

Τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τον βγάλει εκτός θέσης, ώστε να μην έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την μπάλα. Κάπως έτσι, ο Βίντα που σκαρφάλωσε στον Σεμπά, έκανε το 1-1, με τον Σιδηρόπουλο να κλείνει τα μάτια σε αυτή την φάση.

Άλλη φάση είναι στο περσινό ΟΦΗ-ΑΕΚ (0-3) με πρωταγωνιστή όλως τυχαίως τον Διαμαντόπουλο. Ειδικότερα, προηγείται επιθετικό φάουλ του Βίντα στον Διαμαντή πριν ο Αμραμπατ κάνει το 2-0 υπέρ της ΑΕΚ. Στη διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα ο παίκτης της ΑΕΚ χρησιμοποιεί τον αγκώνα του, αλλά μαντέψτε τι έγινε. Μέτρησε κανονικότατα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Αυτές οι φάσεις αποδεικνύουν την ανισότητα και την αντιμετώπιση των ομάδων στο πρωτάθλημα.

ΥΓ. Αν ο Ρέτσος λεγόταν Άμραμπατ, το γκολ θα μετρούσε και κάρτα δεν θα έπαιρνε…

Διαβάστε επίσης