Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάτι «μαγειρεύεται» στην OPAP Arena (photos, videos)

Κάτι «μαγειρεύεται» στην OPAP Arena (photos, videos)
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 15:18

Στις αρχές του Μαρτίου του 2023 οι στοιχηματικές εταιρείες έδιναν απόδοση 2,40 να παραμείνει η ΑΕΚ αήττητη στη νεότευκτη OPAP Arena. Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 του ίδιου μήνα, ο Θρύλος περνούσε με το θριαμβευτικό 3-1 από τη Νέα Φιλαδέλφεια μετατρέποντας σε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των «κιτρινόμαυρων» οπαδών. Να τους… κλείσει το σπίτι, όχι οποιαδήποτε ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός, και μάλιστα με εμφατική τριάρα που του επέτρεψε να μπει ξανά στη μάχη της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Και για να είμαστε δίκαιοι, οι μπουκ έδιναν απόδοση 2,50 να είναι ο Θρύλος αυτός που θα το καταφέρει. Στον κουβά με 2,40, στο ταμείο με 2,50…

Ένα χρόνο και κάτι μετά, στις 31 Μαρτίου του 2024, οι «ερυθρόλευκοι» στη 2η αγωνιστική των play offs της Super League επιστρέφουν στον τόπο του... εγκλήματος με τον ίδιο στόχο, το διπλό για να πλησιάσουν και πάλι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Το θέμα είναι αν θα τους αφήσουν.

Και τα σημάδια ότι κάτι «μαγειρεύεται» εδώ και καιρό στην OPAP Arena είναι κάτι παραπάνω από εμφανή και ανησυχητικά. Και ο προβληματισμός δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διαιτητική εύνοια που χαίρει η ΑΕΚ και για την οποία έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις.

Άλλα είναι τα στοιχεία που δείχνουν πως στο πιο «σύγχρονο ελληνικό γήπεδο», όπως αρέσκονται να βαυκαλίζονται οι αεκτσήδες συμβαίνουν πράγματα και θαύματα.

Ένα γήπεδο που άνοιξε τις πόρτες του με προσωρινή άδεια λειτουργίας το 2022, χρειάστηκε να χορηγηθεί άλλη μια προσωρινή άδεια τον Μάρτιο του 2023 μέχρι να πάρει μόνιμη τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου.

Ένα γήπεδο στο οποίο τα ζητήματα ασφαλείας δεν είχαν επιλυθεί με την έναρξη της λειτουργίας του…

Και του οποίου τα προβλήματα συνεχίζονται.

Δύο είναι τα περιστατικά που μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα δημιουργούν προβληματισμό για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός την Κυριακή (31/3), την ώρα που η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ - λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα - έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως φοβάται για προκλήσεις και προβοκάτσια.

Ξέρει κάτι άραγε και θέλει να καλύψει τα νώτα της για παν ενδεχόμενο;

28 Φεβρουαρίου 2024 – «Μαύρο» στο VAR

Στην 25η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος γυρίσει το παιχνίδι και με το γκολ του Πόνσε στο 79’ κάνει το 4-2 και ουσιαστικά τελειώνει το ματς. Γκολ το οποίο ποτέ δεν εξετάστηκε ποτέ από το VAR το οποίο δεν λειτουργούσε λόγω τεχνικού προβλήματος.

Δίχως να αποσαφηνίζεται η διάρκεια που το σύστημα είχε πέσει, για μερικά λεπτά του δεύτερου μέρους δεν υπήρχε η δυνατότητα χρήσης του VAR.

21 Μαρτίου 2024 – «Εκκενώστε!»

Ένας συναγερμός μετά το φινάλε του αγώνα της Εθνικής με το Καζακστάν είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνέντευξης Τύπου του Γκουστάβο Πογέτ καθώς ζητήθηκε από τα μεγάφωνα η άμεση εκκένωση της αίθουσας.

Ο λόγος; Κάποιος κατά λάθος έσπασε το τζαμάκι το οποίο καλύπτει ένα από τα κουμπιά του συναγερμού στο γήπεδο. Πολύ εύκολα σπάνε – κατά λάθος - τα τζαμάκια στο υπερσύγχρονο γήπεδο της ΑΕΚ.

Δείτε το περιστατικό στο 9:10 του βίντεο:

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Νέα Φιλαδέλφεια συμβαίνουν απρόοπτα. Και κατά… διαβολική συγκυρία τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν προκύψει σε αγώνες που αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός.

13 Ιανουαρίου 1991 - Δακρυγόνο

Στο Γήπεδο Νίκος Γκούμας και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2, πέντε λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λέπτου, και με τον Σταύρο Ζακεστίδη να «σπρώχνει» με τα σφυρίγματά του την ΑΕΚ, έπεσε δακρυγόνο μεταξύ των θυρών 11 και 12.

Ποτέ κανείς δεν απάντησε με βεβαιότητα αν το έριξε οπαδός ή αστυνόμος, ασχέτως αν από το 1990 είχε αποφασιστεί ότι τα ΜΑΤ θα αφήνουν τα δακρυγόνα στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν και πως δεν θα τα κουβαλούν εντός των γηπέδων και ο υπουργός δημόσιας τάξης Γιάννης Βασιλειάδης τόνισε ότι οι αστυνομικοί παρέλαβαν δακρυγόνα και καπνογόνα από το ειδικό όχημα της αστυνομίας 45 λεπτά μετά τη διακοπή, όταν πια τα επεισόδια είχαν επεκταθεί στους γειτονικούς δρόμους.

Δείτε το βίντεο:

Το ματς επαναλήφθηκε από την αρχή στις 6 Φεβρουαρίου στο ουδέτερο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου, όπου με γκολ του Ντανιέλ Μπατίστα στο 89ο λεπτό η ΑΕΚ νίκησε 1-0.

24 Οκτωβρίου 1993 – «Είδες η ΔΕΗ;»

Στο «Νίκος Γκούμας» και πάλι – κατά διαβολική σύμπτωση - στο 83ο λεπτό το παιχνίδι διακόπηκε καθώς «έπεσε» ο φωτισμός στο γήπεδο, με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

Δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ, όταν ρωτήθηκαν απάντησαν ότι υπήρχε κανονική παροχή ρεύματος γήπεδο και δεν γνώριζαν το λόγο που δεν άναβαν οι προβολείς. Κατά τον έλεγχο που προσπάθησε να διενεργήσει κλιμάκιο της ΔΕΗ, οι τεχνικοί είπαν ότι βρήκαν κλειδωμένες τις πόρτες.

Δείτε το βίντεο:

Παράλληλα, η ανακοίνωση του τεχνικού επιμελητηρίου ήταν σαφής (και δεν αφορούσε μόνο τη διακοπή στο «Ν. Γκούμας»): «Όσον αφορά τις διακοπές που σημειώθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, στο στάδιο Νέας Φιλαδέλφειας και στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου, σας γνωστοποιούμε ότι οι ανωτέρω δυσλειτουργίες δεν θα είχαν καμία συνέπεια αν οι εσωτερικές εγκαταστάσεις λειτουργούσαν ικανοποιητικά. Η αποκατάσταση των προβλημάτων τους θα μπορούσε να γίνει χωρίς την επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΗ, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στις εσωτερικές εγκαταστάσεις των υπόψη πελατών, την ευθύνη των οποίων έχουν οι ίδιοι».

Και για τους πιο παλιούς…

14 Σεπτεμβρίου 1982: Η ΑΕΚ υποδέχεται στο «Ν. Γκούμας» την Κολωνία για το UEFA. Με το σκορ 3-3 και τους Γερμανούς να πιέζουν για το γκολ της νίκης, στο 89’ πέφτουν τα φώτα. Οι άνθρωποι της Κολωνίας ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, ενώ για να είναι καλυμμένοι από τυχόν ηθελημένη δολιοφθορά της ελληνικής πλευράς, κάλεσαν εσπευσμένα έναν τεχνικό της Siemens για να ελέγξει την κατάσταση.

Τελικά, το πρόβλημα προέκυψε λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου εξερράγη πυρκαγιά στο Τατόι, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί βραχυκύκλωμα στον σταθμό της ΔΕΗ στην Αγία Παρασκευή και να πέσει η τάση του ρεύματος και στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε, αποφασίστηκε επανάληψη του αγώνα, όμως η ιδέα της διακοπής ρεύματος δεν χάθηκε στη λήθη του χρόνου…

Διαβάστε επίσης