Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Είναι ένας εξαιρετικός στόπερ ο Κάρμο, έχει όλα τα εχέγγυα»

«Είναι ένας εξαιρετικός στόπερ ο Κάρμο, έχει όλα τα εχέγγυα»
Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024 - 11:52

Το εγκώμιο του Ντάβιντ Κάρμο έπλεξε σε δηλώσεις του ο Κάρλος Καρβαλιάλ μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα «Record». Ο Πορτογάλος τεχνικός, που συνεργάστηκε με τον παίκτη για ένα μικρό διάστημα στον Ολυμπιακό και ήταν μαζί και στην Μπράγκα, εξέφρασε την άποψή του ότι ο 24χρονος έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ίβηρας προπονητής: «Σας λέω ειλικρινά ότι η πραγματική εικόνα του Νταβίντ είναι καλύτερη από αυτήν που παρουσιάζει. Η τωρινή του κατάσταση (ο δανεισμός του δηλαδή) δείχνουν ότι δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις συνθήκες της ομάδας (εννοεί την Πόρτο), πράγμα που είναι φυσιολογικό. Από τη μία πλευρά, ο Σέρζιο (Κονσεισάο) είναι ένας προπονητής υψηλού επιπέδου και με αρκετές απαιτήσεις. Η δουλειά, που έχει παρουσιάσει τα τελευταία 8 χρόνια, τον καθιστούν για μένα τον καλύτερο προπονητή στην Πορτογαλία. Η δουλειά του είναι φανταστική».

«Το γεγονός ότι είναι ένας προπονητής με υψηλές απαιτήσεις κάνει απόλυτα λογικό να υπάρχουν ποδοσφαιριστές, που προσαρμόζονται άμεσα σε αυτές τις συνθήκες, αλλά να υπάρχουν μερικοί, οι οποίοι θέλουν περισσότερο καιρό για να εγκλιματιστούν. Ο Νταβίντ δεν είναι τέλειος ποδοσφαιριστής, διότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι τέλειος. Του λείπουν κάποια στοιχεία, τα οποία δεν του επέτρεψαν να ανταποκριθείς στις προσδοκίες της ομάδας και γι αυτό έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση για να προχωρήσει στην καριέρα του».

«Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά, ανεξάρτητα αν κάποιος αμφισβητήσει την αξία του λόγω των 20 εκατομμυρίων, που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του. Στο ποδόσφαιρο όλα αυτά είναι νορμάλ, καθώς υπάρχει και το ενδεχόμενο μα δώσεις 40 εκατομμύρια για έναν παίκτη και την επόμενη μέρα να βγει νοκ άουτ λόγω τραυματισμού. Το να μην προσαρμοστεί ένας παίκτης στις απαιτήσεις της ομάδας ή του προπονητή, είναι κάτι που συμβαίνει. Δεν είναι παράξενο».

«Υπάρχει μία αρνητική αίσθηση για την ποδοσφαιρική αξία του Νταβίντ και μία έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, κάτι για το οποίο δεν είναι υπεύθυνη η ίδια η ομάδα της Πόρτο. Είναι μία γενικότερη στάση μερικών ανθρώπων να κατηγορούν και να μην κατανοούν ότι υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ανεξάρτητα εάν η ποδοσφαιρική τους αξία είναι 5, 10 ή 20 εκατομμύρια. Αρκετές φορές υπάρχει ένα κλίμα αρνητικότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις δυνατότητες του κάθε ποδοσφαιριστή, το οποίο επηρεάζεται άμεσα και από το ποσό, που δαπανήθηκε για τον εκάστοτε παίκτη. Το να κοστίζει ένας παίκτης 20 εκατομμύρια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός και δίψα από του πιο «φθηνούς ποδοσφαιριστές».

«Ο Νταβίντ είναι ένας πάρα πολύ καλός αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός. Έχει όλα τα εχέγγυα για να επιτύχει στο μέλλον και είναι νέος σε ηλικία ακόμα. Το γεγονός ότι δεν προσαρμόστηκε στην Πόρτο δεν σημαίνει ότι δε μπορεί να εξελιχθεί στο μέλλον και να κάνει μία σπουδαία καριέρα».

Διαβάστε επίσης